EVA Air_Ceremony_Boeing 777

EVA Air’in İstanbul Seferleri Mart Ayında Başlıyor

Tayvan merkezli havayolu şirketi EVA Air, Taipei ile İstanbul Atatürk Havalimanı arasındaki seferlerine, 5 Mart 2016 tarihinden itibaren başlıyor.

Hatırlanacağı üzere Türk Hava Yolları (THY), Taipei hattında, 31 Mart 2015 tarihinden bu yana haftanın her günü hizmet veriyor.

Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında yapılan bir açıklamayla, THY’nin ardından EVA Air’in de İstanbul’a uçmaya başlayacağı duyurulmuştu.

EVA Air_Boeing 777THY gibi bir Star Alliance üyesi olan EVA Air, İstanbul hattında ilk aşamada haftada dört gün sefer yapacak.

THY ve EVA Air, 2015 yılı Haziran ayında, İstanbul-Taipei hattında ortak kod paylaşımı için anlaşma imzalamıştı.

Eva Air, İstanbul hattında Boeing 777-300ER tipi yolcu uçaklarını kullanacak.

EVA Air’in İstanbul uçağı Taipei’den saat 00.55’te kalkacak.

Uçuş planında toplam 12 saat 50 dakika olarak yer alan seferde, Atatürk Havalimanı’na varış ise saat 07.45’te gerçekleşecek.

Aynı uçak, saat 11.45’te İstanbul’dan havalanacak. Taipei’ye varışı ise ertesi gün saat 04.15’te.

Uçuşlar, Taipei’den Pazartesi, Salı, Perşembe ve Pazar günleri karşılıklı gerçekleştirilecek.

EVA Air_Istanbul flights_2016
EVA Air, Istanbul seferlerine 5 Mart 2016 tarihinde başlıyor.

Şirket, İstanbul hattını tanıtmak amacıyla kısa bir de video hazırlayarak, Youtube kanalında yayınladı. Videoda sadece İstanbul değil, Pamukkale ve Kapadokya gibi ülkemizin diğer turistik noktaları da yer aldı.

İstanbul, Tayvanlı şirketin bölgemizdeki yegâne uçuş noktası haline gelecek. Daha önce bu bölgede Dubai ve Moskova’ya sefer düzenleyen şirket, geçtiğimiz dönemde bu iki hattı kapatmak zorunda kalmıştı.

Şirket Avrupa’da halihazırda Londra, Amsterdam, Paris ve Viyana’ya yolcu; Frankfurt ve Brüksel’e ise kargo seferleri düzenliyor.

EVA Air’e İstanbul’a hoş geldin derken, bu hattın ticarî açıdan da başarılı olmasını ve Taipei – İstanbul seferlerinin uzun yıllar boyunca devam etmesini temenni ediyoruz.


Posted

in