American Airlines_lounge_Flagship Dining

American Airlines, Özel Yolcu Salonlarını Yeniliyor

American Airlines, ticarî havacılık tarihinin ilk özel yolcu salonunu (lounge) açan havayolu şirketi ünvanını taşıyor.

Şirket 1939 yılında, ABD’nin New York Havalimanı’nda ilk özel yolcu salonunu hizmete sunmuştu.

Aradan geçen 75 yılın ardından American Airlines, bu kez tüm lounge deneyimini baştan aşağıya yenileyerek yeniden gündeme geliyor.

Şirket, lounge konseptini üç ayrı kategori çerçevesinde güncelliyor:

1- Flagship Dining

American Airlines_lounge_Flagship DiningAmerican Airlines bu başlık altında tanımlayacağı özel yolcu salonlarında, Amerikalı havayolu şirketleri arasında bir ilke imza atarak, lüks restoran tipi hizmet verecek. Yolcular, uçuş öncesinde gayet nezih bir ortamda masalarına oturarak, yemeklerini yiyebilecek.

Flasgship Dining ilk aşamada New York John F. Kennedy (JFK), Dallas/Fort Worth (DFW), Los Angeles (LAX), Miami (MIA) havalimanlarındaki salonlarda yolcuların beğenisine sunulacak.

Bu konsept ilk olarak New York JFK’de hizmete girecek. New York merkezli bir şefin hazırlayacağı menülerde, yerel tatlar ve taze, yerel içerikler kullanılacak.

Konsept DFW, LAX MIA havalimanlarına yaygınlaştırılırken de, “yerel” şef ve içerik kullanımına dikkat edilecek.

Şirketin dış hatlarda seyahat eden First Class yolcularının faydalanabileceği bu hizmet, 2017 yılının ilk aylarında başlayacak.

2- Flagship Lounges

American Airlines_lounge_Flagship Lounge Concept Seating AreaÖnümüzdeki bahar aylarından itibaren şirketin JFK, LAX ve Chicago O’Hare (ORD) havalimanlarındaki özel yolcu salonları yenilenecek.

Yolculara, daha geniş alanlar, daha modern mobilya ve daha fazla kapasite sunulacak.

DFW, MIA ve Philadelphia (PHL) havalimanları da ilk kez bu konsept çerçevesinde düzenlenen özel yolcu salonlarına kavuşacak.

Salonlardaki yeme – içme içerik ve seçenekleri de güncellenerek çeşitlendirilecek.

Şirketin dış hatlar ve Amerika içi uzun uçuşlarında seyahat eden First ve Business Class yolcularının faydalanabileceği bu hizmet, 2017 yılının ilk aylarında başlayacak.

3- Admirals Club Lounges

American Airlines_lounge_MCO_Admirals_Club_DesignŞirketin 77 yıllık geçmişi olan, efsanevî Admirals Club salonlarındaki tadilat çalışmaları da devam ediyor.

Modern mobilya, dinamik ışıklandırma, daha fazla yeme-içme seçenekleri, bu tadilat kapsamında yer alıyor.

Yapılan güncelleme çalışmalarının ardından ilk olarak, ABD dışında São Paulo-Guarulhos (GRU) ve ABD içerisinde de Phoenix Sky Harbor (PHX) havalimanlarındaki Admirals Club salonları, yeni yüzleriyle American’ın çok özel yolcularının karşısına çıkacak.

Bunların hemen ardından JFK, LAX ve MIA havalimanlarındaki salonlar yeni tasarımlarıyla hizmet vermeye başlayacak.

Söz konusu tadilat çalışmaları önümüzdeki bahar aylarında başlayacak ve toplamda 15 Admirals Club salonunu kapsayacak.

Mevcutlara ilave olarak, Houston George Bush (IAH) ve Orlando (MCO) havalimanlarında da, Admirals Club salonları açılacak.

American Airlines, Yolcu Deneyimini Güçlendirmeye Devam Edecek

American Airlines, gerek kabin içerisinde ve gerekse havalimanlarında yaptığı yeni yatırımlarla, yolcu deneyimini güçlendirmeye devam ediyor.

2014 yılından bu yana toplam 215 uçak yenilendi. 2016 yılında 90 uçağın daha elden geçirilmesi hedefleniyor.

Şirketin bu konuda yaptığı harcamalar 3 milyar USD’yi aşıyor.

American Airlines ayrıca, Londra Heathrow Havalimanı’ndaki varış salonunu da (Arrival Lounge) yeniliyor. Bu salonda, uzun transatlantik uçuşlarının ardından yolcuların ihtiyaç duyabilecekleri duş, giyinme, yeme-içme, ütü gibi seçenekler bulunacak.


Posted

in