British Airways_smart watch_check-in_003

British Airways, “Akıllı Kol Saati” Uygulamasına Yeni Bir Soluk Getirdi

British Airways_smart watch_check-in_003
Apple Watch – Smartphone Scanner for Boarding Passes

Teknolojiyi yakından takip havayolu şirketlerinden bir tanesi olan British Airways, “akıllı kol saati” uygulamasında yeni bir adım attı.

British Airways’in akıllı saat uygulamasını kullanan yolculara kolaylık sağlanması amacıyla, özel tarayıcılar geliştirildi.

Şirketin Apple Watch uygulamasının kullanım miktarının, dört ay gibi kısa bir süre içerisinde dörde katlandığı düşünüldüğünde, bu yönde bir iyileştirme yapılması gayet mantıklı görünüyor.

Yeni tarayıcılar Londra Heathrow Havalimanı’nda Terminal 3 ve Terminal 5’teki check-in bankolarına yerleştiriliyor.

Toplamda 136 adet olan bu cihazlar, 15 Aralık 2015 tarihinden itibaren hizmete sunulacak.

Apple Watch üzerindeki mobil biniş kartının okutulmasının yanı sıra, bagaj etiketlerinin hızlı bir biçimde basılmasında da yine bu yeni tarayıcılar kullanılacak.

Apple Watch kullanım oranı, British Airways’in tüm mobil uygulamaları içerisinde %5’lik bir seviyeye ulaşmış durumda. Önümüzdeki yıllarda bu oranın artacağı tahmin ediliyor.

Akıllı kol saati uygulaması için geliştirilen tarayıcılar aynı zamanda, şirketin mobil uygulamasından cep telefonları üzerinden faydalanan yolcular için de kullanılacak.

British Airways’in mobil uygulaması şu ana kadar yaklaşık 5 milyon kişi tarafından indirilmiş durumda.

Bunlara ilave olarak önümüzdeki yıl içerisinde, şirketin iPad uygulaması da yenilenerek, mobil uygulamada bulunan aynı özelliklerle donatılacak.

Neticede baktığımızda, havayolu şirketleri arasında Apple Watch için uygulama geliştiren ilk şirketlerden bir tanesi olan British Airways’in, mümkün olan en son teknolojiyi kullanarak, seyahat sürecini yolcuları için daha da pürüzsüz bir hale getirmenin yollarını sürekli bir biçimde aradığını görüyoruz.

British Airways_smart watch_check-in_002

British Airways_smart watch_check-in_001

British Airways_smart watch_check-in_004