Lufthansa_Strike_cabin crew_nov 2015

Lufthansa, Kabin Memurları Grevi Sebebiyle 4.600 Seferi İptal Etti

Lufthansa kabin memurlarının geçtiğimiz Cuma gününden beri süren grevi, binlerce uçuşun iptal olmasına sebep oldu.

Grevden bu zamana kadar 500 bin yolcu etkilenirken, havayolu şirketi, zararının yüksek çift haneli rakamlara ulaştığını açıkladı.

Lufthansa_Strike_cabin crew_nov 2015Lufthansa yönetimi ile kabin görevlileri arasında erken emeklilik hakları konusunda uzun süredir süren görüşmeler, geçtiğimiz hafta grev kararı alınması noktasına gelmişti.

Grev, Lufthansa’nın en yoğun faaliyet gösterdiği havalimanları olan Frankfurt, Münih ve Düsseldorf’ta gerçekleşiyor.

Geçtiğimiz günlerde Lufthansa daha önce sunduğu 19 bin kabin görevlisinin her birine tek seferlik olmak üzere 2 bin euro ödenmesi teklifini 3 bin euroya çıkardığını ve yüzde 1,7 ücret artışı teklif ettiğini açıkladı.

Ancak yeni öneriyi değerlendiren sendika UFO lideri Nicoley Baublies, tek seferlik ödenecek miktarın yükseltilmesinin olumlu bir adım olduğunu, ancak emeklilik konusundaki taleplerine ilişkin bir teklif sunulmadığını belirterek öneriyi reddettiklerini açıkladı.

Bugüne Kadar 550 Bin Yolcu Etkilendi

Grev 11 Kasım’a kadar 3 bin 700 uçuşun iptal edilmesine sebep olurken, bu durumdan 443 bin yolcu etkilendi.

Grev bugün gece yarısında son bulacak.

Lufthansa Yönetim Kurulu Üyesi Bettina Volkens’in açıklamasına göre grevin hava yolu şirketine maliyeti şimdiden yüksek çift haneli rakamlara ulaşmış durumda.

Lufthansa’nın “Grev Yasal Değil” Şikâyetine Mahkemeden Olumsuz Yanıt

Normal şartlarda Cuma günü sona ermesi beklenen grevin, şirket ile çalışanları bir araya getirme olasılığı oldukça düşük görünüyor.

Lufthansa yönetimi çalışanların yaptıklarının yasal olmadığı gerekçesiyle mahkemeye dahi başvurdu, ancak mahkeme sendikanın grev kararının tamamen legal olduğunu açıkladı.

Şirket Zor Durumda

Lufthansa’nın THY, Emirates ve Etihad gibi rakip havayollarıyla rekabeti sürdürebilmek için operasyon ve çalışan ücretlerini düşürmeye çalıştığı biliniyor.

Şirket birkaç ay önce de pilotların grevleriyle oldukça zor günler geçirmişti.


Posted

in

,