Emirates, Apple Pay Kullanmaya Başladı

emirates-iphone6_apple pay_Sep 2015iPhone, Apple Watch veya iPad cihazları üzerinden kullanılabilen Apple Pay ve benzeri uygulamalar ile, klasik cüzdanlar önümüzdeki yıllarda yerini, dijital olanlarına bırakacak.

Hatırlanacağı üzere, havayolu sektörünün öncü şirketlerinden jetBlue, bu yılın Şubat ayında yaptığı bir açıklama ile, uçaklarında “Apple Pay” kullanmaya başladığını duyurmuştu.

jetBlue bu uygulamayı, uçuş esnasında yolcularına yaptığı satışlar için devreye sokmuştu.

ABD iç hatları gibi, uçak içerisinde satışın en fazla yapıldığı bir pazarda, yolculara alternatif ödeme şekilleri sunabilmek önemli avantajlar sağlıyor.

Özellikle New York ile Los Angeles ve San Francisco arasında gerçekleştirilen ve süresi 5-6 saati bulabilen uzun iç hat uçuşlarında, jetBlue’nun “EatUp Cafe” imkânı daha da büyük önem kazanıyor.

Apple Pay projesi çerçevesinde, 3.500 civarında jetBlue kabin memuruna iPad mini ve NFC özellikli kılıflar dağıtılmıştı.

Emirates, Bilet Satışlarında Apple Pay Kullanmaya Başladı

Tüketicilerin harcama eğilimlerini dahi etkileyebilecek bu önemli yeniliği yakından takip eden Dubai merkezli Emirates, yolcuların bilet satın alırken Apple Pay uygulamasına imkân veren ilk havayolu şirketi olarak tarihe geçti.

Şirketin ABD ve İngiltere’de yaşayan yolcuları bu imkândan faydalanan ilk kişiler olacak.

Bank of America, Wells Fargo, Capital One, Chase ve Citibank gibi önde gelen finansal kuruluşlarda hesabı bulunan yolcular Apple Pay ile Emirates biletlerini satın alabilecek.

Emirates uçuşları için bilet alırken Apple Pay kullanabilmek için öncelikle şirketin mobil uygulamasını indirip kurmanız gerekiyor.

Bundan sonraki süreç son derece kolay.

Emirates, Apple Pay’in yaygınlaşmasına paralel olarak, bu uygulamanın kapsamını genişletecek.