THY_LOT_işbirliği_Temel Kotil_August 2015

THY ile LOT Arasında, İşbirliği Niyet Mektubu İmzalandı

THY_LOT_işbirliği_Temel Kotil_August 2015Türk Hava Yolları (THY) ve LOT Polonya Havayolları arasında geçtiğimiz yıllarda sık sık gündeme gelen işbirliği konusu, atılan somut adımla gerçeğe dönüştü.

Taraflarca imzanan niyet mektubu çerçevesinde Polonya, Türkiye ve öte noktaları kapsayan pazarlarda ticari işbirliği genişletilecek ve ayrıca mevcut durumdaki işbirliği daha da derinleştirilecek.

Mevcut işbirliğini genişletmenin önemini vurgulayan Türk ve Polonyalı iki havayolu şirketi, söz konusu stratejik işbirliği sayesinde  yolculara daha fazla sefer ve bağlantı alternatifi sağlanacağını ve böylece daha iyi bir ürün sunulacağını ifade ettiler.

İşbirliğinin detayları henüz netleşmemekle birlikte her iki havayolu bir ortak girişim (Joint Venture) yolunda ilerleme kararı aldılar.

LOT Genel Müdürü Sebastian Mikosz yaptığı açıklamada, “LOT, 2016 yılı itibarıyla büyümeye hazır durumda. Bu yılın önemli ortaklarımızla işbirliğimizi güçlendirmek için en iyi zaman olduğunu düşünüyoruz.

LOT ve THY’nin uzun yıllara dayanan bir işbirliği bulunuyor. Bu niyet mektubunun bizi ortak ve global bir faydada buluşturacağına inanıyor ve bu sayede, yolcularımızın her iki havayolunun geniş ulaşım ağının avantajlarından en iyi şekilde faydalanabileceğini düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

THY Genel Müdürü Doç.Dr.Temel Kotil ise, “Havayollarımız arasındaki bu stratejik işbirliği, her iki taşıyıcıya da mevcut pazarlarında etkinliklerini artırma fırsatı verecek ve aynı zamanda işbirliği kapsamına giren güzergahlardaki etkinliklerine de katkı sağlayacaktır.

Aynı havayolu ittifakına dahil oldukları dikkate alındığında, bu işbirliğinin Star Alliance’a da katkı sağlayacağı düşünülebilir.” dedi.

THY ve LOT, 2000 yılından bu yana İstanbul-Varşova hattında sürdürdükleri codeshare işbirliğini, 2014 yılında THY’nin İstanbul-Amman, İstanbul-Kahire ve İstanbul-Ankara seferleri, LOT’un ise Varşova-Krakow ve Viyana-Varşova seferleri kapsamında genişletti.


Posted

in