THY_economy_class_2012

THY Kabin İçi Eğlence Sisteminde Yeni Dönem

Türk Hava Yolları, uzun menzilli uçaklarından başlayarak yeni bir kabin içi eğlence sistemine geçiyor. Yeni sistemde neler olacak?

Türk Hava Yolları, IFE olarak adlandırılan Kabin İçi Eğlence Sistemleri’ni yenilemek üzere düğmeye bastı. ‘Planet’ olarak adlandırılan ve 2012’de Panasonic ile başlatılan sistemin önümüzdeki aylardan itibaren içeriği zenginleştirilecek. Kanal sayısı artırılacak.

Vizyon, klasik, yerli, dünya ve çocuk filmleri bölümlerine ek olarak yeni film kategorileri de sisteme eklenecek.

Uzun menzilde gösterilen film sayısı iki katına çıkartılıp 100’e ulaşması hedefleniyor. Mevcut dil seçenekleri konusunda da yolcu dağılımına göre farklı dillerin eklenmesi de yapılan çalışmalar arasında.

THY_economy_class_2012İkici aşamadaysa beklentinin ötesinde çok fazla seyredilen dizi film ve belgesel kuşağı yelpazesinin genişletilmesi var.

Bu konuda THY özel içeriğe sahip olan kısa film ve belgeseller hazırlayacak. Ayrıca sponsor olunan filmler de uçak içinde ekranlarda yayınlanacak.

Müzik konusunda ise hem yerli hem de yabancı uzmanlar tarafından hazırlanan listelerin ve albümlerin sayılarının da artırılması için çalışmalar sürüyor.

Canlı Yayın Tuttu

Özellikle THY’nin de ana sponsoru olduğu Avrupa Basketbol Ligi Euroleague’in yanı sıra canlı yayınlar sezonda Premier League, Formula 1, Roland Garros, Bundesliga, Motogp, ATP Tenis, NRL’da yolcular tarafından ilgiyle takip ediliyor. THY yolcuların büyük maç ve spor organizasyonlarını kaçırmaması için tanıtımlarını ön plana çıkartacak.

İnternette Kapsam Genişleyecek

Geniş gövdeli uçaklarda sunulan kablosuz internetin filodaki diğer uçaklar içinde de yaygınlaştırılması planlanıyor. Bu konuyla ilgili mevzuat ve teknik detayların çözülmesinin ardından hedef tüm uçaklarda wifi olarak adlandırılan kablosuz internete geçiş.

Android Ekranlar

THY’nin teslim almaya başladığı A320 ve A330 serisi uçaklarda yeni ekran sistemine geçmeye başladı. Büyük bakımları geçen uçakların da IFE sistemleri yenilenecek. Koltuklardaki ekranlar android ekranlarla değişecek.

Bu ekranın en büyük özelliği kontrast ayarlarının çok iyi olması. Pencereden gelen güneş ışınlarından az etkileniyor. Seyir kalitesini yükseltiyor. Teknik açıdan ise ekranlar önceki nesle göre daha ince ve daha az ısınıyor. Arıza oranları daha düşük.


Posted

in