Emirates_cabin crew_20000_April 2015

Emirates’in Kabin Memuru Sayısı, 20.000’i Aştı

Emirates_cabin crew_20000_April 2015İki gün önce kaleme aldığımız bir yazımızda, Emirates’in filosunda bulunan Airbus A380 tipi super jumbo jet uçakların sayısının 60’a ulaştığını belirtmiştik.

Şirketin sipariş listesinde, 2020 yılı gelmeden teslim alınacak 80 adet A380 daha bulunuyor.

Buna ilave olarak, 46 adet Boeing 777-300ER, 35 adet Boeing 777-8X ve 115 adet Boeing 777-9X tipi uçak da, sonraki yıllarda teslim alınmak üzere Emirates tarafından sipariş edilmiş durumda.

Şirketin günümüzdeki filosu, tamamı geniş gövdeli olmak üzere toplam 219 uçaktan oluşuyor.

Emirates’in Kabin Memuru Sayısı Rekora Gidiyor

Emirates’in filosu hızla büyürken, tabii olarak, uçaklarında hizmet veren kabin memuru sayısı da büyük bir hızla artıyor.

Hatırladığımız kadarıyla, 2012 yılının ilk çeyreği sonunda, Emirates bünyesindeki kabin personeli sayısı 16.000’e ulaşmıştı.

2015 yılı Nisan ayı itibarıyla bu rakam 20.000’i aşarak bölgemizde kırılması güç bir rekora imza attı.

Emirates_HP_KISYıl sonuna kadar Emirates’in, 5.000’den fazla daha kabin memuru istihdam edeceği belirtiliyor.

Bu dev ekip adeta bir dünya karması niteliğinde. 135’ten fazla ülkeden gelen kabin personeli, 55 farklı lisanda hizmet veriyor.

Son derece kozmopolit bir yapıya sahip olan Emirates kabin ekibi aslında bir bakıma, Dubai kentinin bir aynası niteliğinde.

Şirket yönetimi, kabin personeline “en önemli marka elçisi” gözüyle bakıyor.

Yolcularla doğrudan temas haline olan çalışanlar, hem Emirates’i temsil etme noktasında, hem de yolculara hoşça bir seyahat deneyimi yaşatmaları bakımında son derece önemli bir görevi icra ediyorlar.

Gerçekten de, geçtiğimiz yıl Cakarta – Dubai arasında yaptığımız bir seyahatte, Emirates kabin ekiplerinin profesyonel ve sıcak kanlı yaklaşımı dikkatimizi çekmişti.

Şirketin içerisinde bulunduğu hızlı büyüme süreci, kabin ekiplerinin de hızlı bir biçimde yükselmesine imkân sağlıyor.

Kabin memurları, 18 ay gibi oldukça kısa bir süre içerisinde Economy Class’tan Business Class’a terfi edebiliyor. Beş – altı yıl içerisinde ise “purser” olma fırsatı bulunuyor.

Dubai’de ücretsiz olarak ikâmet eden personel bir çok avantaja sahip.

Dolgun maaşın yanı sıra, ücretsiz su ve elektrik, iş ile ev arasında servis, diş tedavisinin de sahil olduğu ücretsiz sağlık sigortası, Dubai’deki alışveriş ve eğlence merkezlerinde çok özel indirimler gibi daha bir çok imkân, kabin memurlarının kullanımına sunulmuş durumda.

Yeni istihdam edilen kabin memurları, Emirates Aviation College bünyesinde bulunan özel eğitim merkezinde yedi haftalık bir eğitime tâbi tutuluyor ve başarılı olanlar, şirketin dev kadrosuna dahil oluyor.

Emirates’te çalışmak isteyenler, şirketin kariyer sitesinden gerekli bilgileri alabilir.
 


Posted

in

Comments

One response to “Emirates’in Kabin Memuru Sayısı, 20.000’i Aştı”