Making of new Singapore Girl waxworks by Madame Tussauds

Madame Tussauds Müzesi’nde, İkinci Singapur Kızı

Singapore_Airlines_Hostes_singapore girlSingapore Airlines tarafından kırk seneyi aşkın bir süredir sürdürülegelen “Singapur Kızı” (Singapore Girl) konsepti, yıllar içerisinde pazarlama konusunda bir vak’a çalışması örneği haline gelmişti.

Şirketin kurulduğu 1972 yılından bu yana, “Sarong Kebaya” adı verilen üniformayı giyen kabin memurları, 40 seneyi bulan bir süredir Singapore Airlines’ın yolcularıyla ve tüm kamuoyuyla temas eden son derece önemli bir pazarlama ve marka yönetimi aracı konumunda.

Zaman içerisinde, Madame Tussaud müzesine bir mum heykeli konulacak kadar ünlü hale gelen Singapur Kızı olabilmek için çok zorlu aşamalardan geçmek gerekiyor.

İş tabii ki bununla bitmiyor. Bir Singapore Airlines kabin memuru olarak kalabilmek için de son derece disiplinli bir hayat tarzını sürdürmek gerekiyor.

Mükemmel hizmet kalitesine, olabildiğince düşük bir maliyet yapısıyla ulaşmaya çalışan Singapore Airlines, kabin memurlarının eğitimine bir hayli önem veriyor.

Singapore Airlines kabin memurları, giydikleri farklı renkte üniformalarla görev anlamında birbirlerinden ayrılırlar.

Mavi: Kabin Memuru (Flight Stewardess)

Yeşil: Kıdemli Kabin Memuru (Leading Stewardess)

Kırmızı: Kabin Amiri (Chief Stewardess)

Bordo: Purser (In-Flight Supervisor)

Making of new Singapore Girl waxworks by Madame TussaudsMadame Tussauds Müzesi’nde, İkinci Singapur Kızı

Singapore Airlines’tan bugün yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 22 senelik bir sürenin ardından, Madame Tussauds müzesinde sergilenmek üzere ikinci bir Singapur Kızı örneği yapıldı.

Heykelin yapımında, halen kabin memurluğu görevine devam etmekte olan Nur Surya Mohamed Ambiah adlı personel, model olarak kullanıldı.

Sekiz senedir Singapore Airlines’ta çalışan, 30 yaşındaki Ambiah, bu iş için model olarak seçildiğini, altı ay boyunca ailesi de dahil olmak üzere herkesten saklamak zorunda kaldı.

1993 yılında ilk mum heykel için modellik yapan ve halen Singapore Airlines’ta kabin ekibi performans müdür yardımcısı olarak görev yapan Lim Suet Kwee, bu zorlu süreçte Ambiah’a yardımcı oldu.

Ve alışılageldiği üzere ortaya, gerçeğe son derece benzer bir örnek çıktı.


Posted

in

,