Qatar Airways_Airbus A350_first delivery_A7-ALA_002

Airbus A350’nin Teslimatı Neden Ertelendi?

Qatar Airways, uzunca bir süredir iletişimini yaptığı Airbus A350’nin ilk teslimatının ertelendiğini duyurdu.

A350’nin teslimat töreni, 13 Aralık 2014 – Cumartesi günü, Airbus’ın Toulouse’taki tesislerinde gerçekleştirilecekti.

Gündüz saatlerinde haber ajansların düşen bu haber, büyük yankı uyandırdı.

Qatar Airways_Airbus A350_first delivery_A7-ALA_002Ne Airbus, ne de Qatar Airways, ertelemenin sebebine ilişkin herhangi bir açıklamada bulundu.

Konuyla ilgili olarak sadece, ilk teslimatın en kısa sürede gerçekleştirilebilmesi amacıyla, tarafların ortaklaşa bir biçimde çalışmaya devam ettiği belirtildi.

Qatar Airways CEO’su Akbar al Baker’in ayrıntılar konusunda ne denli hassas olduğunu bilenler, yeni uçağın özellikle kabin içi tasarımında gözden kaçan bir sorunun son anda ortaya çıkmış olabileceğini düşünüyorlar.

Airbus CEO’su Tom Enders ise, uçağın hazır durumda teslimat noktasında beklemeye devam ettiğini ve çok kısa bir süre içerisinde sorunun halledileceğine inandığını söyledi.

Bu projede şu ana kadar Airbus’ın en büyük müşterisi konumundaki Qatar Airways’in, 43 adedi -900 ve 37 adedi -1000 modeli olmak üzere, toplam 80 adet Airbus A350 siparişi bulunuyor. Teslim edilecek ilk uçak, -900 modeliydi.

Yeni uçağın ilk olarak önümüzdeki Ocak ayında, Doha – Frankfurt hattında hizmete girmesi planlanıyordu.

Liste fiyatı 295 milyon USD olan Airbus A350 aynı zamanda, Boeing tarafından 2011 yılında hizmete verilen 787 Dreamliner’dan bu yana üretilen ilk “yeni” yolcu uçağı modeli unvanına sahip bulunuyor.

A350’nin teslimatında yaşanan bu gecikmenin ardında ne olduğu, merakla takip ediliyor.


Posted

in