United Airlines flight attendants and crew members at Chicago O'Hare

United, İşten Ayrılmak İsteyen Kabin Memurlarına 100 Bin Dolar Veriyor

United Airlines flight attendants and crew members at Chicago O'HareDünyanın en büyük ikinci havayolu şirketi konumundaki United Airlines, işten kendi isteği ile ayrılmak isteyen kabin memurlarına 100 bin Dolar’a kadar ödeme yapacağını açıkladı.

Toplam sayısı 23.000 civarında olan kabin memurlarından 2.100 kadarının bu teklifi kabul etmesi umuluyor.

İşin ilginç yanı, şirket yönetiminin personel için böyle cazip bir paket hazırlama talebinin, kıdemli kabin memurlarından gelmiş olması.

Zaten söz konusu teklif, kabin memurlarının kıdemine göre yapılmakta.

Aslında hem şirket, hem de kıdemli çalışanlar için tam olarak bir “kazan-kazan” durumu doğmuş oluyor. Zira işe yeni girmiş kabin memurlarının maliyeti, tabii olarak, kıdemli çalışanlara nispeten çok daha düşük.

Böylece daha emekliliği gelmemiş olsa da, hayatında kökten bir değişiklik yapmak isteyenlere güzel bir fırsat sunuluyor.

United öte yandan, bundan bir iki sene kadar önce yine kendi istekleriyle ücretsiz izne ayrılmış olan kabin memurlarından 1.450 tanesini yeniden işe davet etti.

Şirketin neden böyle birbiriyle çelişen iki karara imza attığı ise, ABD’nin ve buna bağlı olarak Amerikalı havayolu şirketlerin uçuş ağlarının son derece geniş bir alana yayılıyor olduğu düşünüldüğünde daha rahat anlaşılıyor.

United, işe geri alacağı kabin memurlarını, ihtiyacı olan hub noktalarında göre belirleyecek ve zaman zaman yaşanmakta olan kabin memuru tahsis etme sorununu ortadan kaldıracak.


Posted

in