THY_Turkish Airlines_Boeing 777-300ER_TC-JJT

Hava Taşımacılığında İnovasyonu Yönetmek

THY_Turkish Airlines_Boeing 777-300ER_TC-JJTÜlkemizde havayolu sektörünün son on yıl içerisinde kaydettiği hızlı büyüme, farklı bir çok alandaki girişimleri de beraberinde getiriyor.

Önümüzdeki günlerde, Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile University of Applied Sciences-Bremen ve German Aviation Research Society (G.A.R.S.) işbirliği ile gerçekleştirilecek olan bir çalıştay, havayolu sektörünün ülkemizdeki gelişimine güzel bir örnek teşkil ediyor.

26-27 Eylül tarihlerinde WOW Hotels’te düzenlenecek çalıştayda, inovasyon kavramı, hava taşımacılığının farklı bir çok alt unsuru açısından ele alınacak.

Havalimanları, havayolu şirketleri, hava trafik kontrol birimleri, bunlar arasında öne çıkanlar.

Çalıştayın odaklandığı nokta ise, inovasyon yoluyla hava trafiğindeki yoğunluğu azaltmak ve verimliliği artırmak.

Çalıştaya katılan araştırmacılar bu çerçevede konuyla ilgili mevcut durumun yanı sıra, çözüm önerilerini de sunacaklar. Programa göz attığımızda, son derece ilgi çekici başlıklarda sunumlar yapılacağını görüyoruz.

Cross-alliance code-sharing agreements, Impact of airline joint ventures in the Transatlantic market, Air transport liberalization in Africa: the progress so far ve Simulation of airport capacity to optimize investment decisions over time, bunlardan sadece bir kaç tanesi.

Etkinliğin sponsorları arasında Türk Hava Yolları (THY) ve Tübitak da bulunuyor ve panelin açılış konuşması, THY Genel Müdürü Doç.Dr. Temel Kotil tarafından yapılacak.

Organizasyona katılım şartlarıyla ilgili olarak ilgili web sitesinden bilgi alınabilir.

Sivil havacılığa özellikle akademik boyutta ilgi duyanların bu fırsatı kaçırmamasını tavsiye ediyoruz.

Etkinlikle ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için, Anadolu Üniversitesi’nden Doç.Dr. Ferhan Kuyucak Sengur ile irtibata geçilebilir.


Posted

in