Southwest Heart One

Southwest, Marka Kimliğini Yeniledi

Southwest_heart oneABD’nin ve dünyanın lider düşük maliyetli taşıyıcısı Southwest, marka kimliğini yeniledi.

Dün, kendi çalışanlarına özel olarak hazırlanan bir etkinliğin ardından kamuoyu ile paylaşılan yeni marka kimliği, Southwest’in kırk yılı aşkın tarihi boyunca sürekli vurguladığı bir şeyi merkeze oturtmuş:

“Sevgi”

Şirketin kurulduğu Dallas Love Field Havalimanı, ilk günden bu yana gerek Southwest yöneticileri, gerekse çalışanları için bir ilham kaynağı olmuştu.

Şirketin yeni marka kimliği, “Southwest Heart” adı verilen ve kökleri Dallas Love Field’e kadar uzanan bir konsept çerçevesinde geliştirildi.

Lippincott adlı marka strateji ve tasarım danışmanlığı firması tarafından yapılan çalışma ile, Southwest’in kırk yılı aşkın tarihi damıtılarak, şahsına münhasır bir havayolu şirketinin geleceğini modern ve etkileyici bir biçimde yansıtan yeni marka kimliği doğmuş oldu.

Projenin tamamını ise GSD&M, Lippincott, VML, Razorfish ve Camelot Communications firmaları üstlendi.

Yeni marka kimliğini tespit etmek için, Southwest çalışanları ve yolcularından oluşan bir çok odak grubu kuruldu.

Southwest peanutYüzden fazla kişi, onbeş ay boyunca bu proje üzerinde çalıştı.

Southwest çalışanlarının alçakgönüllü oluşu kalp tasviri ile betimlenirken, yeni logo uçağın karın bölgesine cesurca işlendi.

Uçaklardan, TV reklamlarından, web sitesinden ve havalimanındaki check-in bankolarından başlayan marka kimliği değişimi, uçak içerisinde ikram edilen fıstık paketlerine kadar hissedilecek.

Yeni dönem için Southwest’e özel bir yazı font’u üretildiğini de ekleyelim.

Dallas Love Field Havalimanı’nda, Southwest’in yeni marka kimliğine göre yapılan değişiklikler tamamlandı. Sene sonuna kadar iki havalimanında daha bu yenileme işleminin tamamlanması planlanıyor. Tüm havalimanları için belirlenen hedef ise 2016 sonu.

Filodaki değişim ise bu yılın sonuna kadar altmış uçağın kalpli hale getirilmesi ile başlayacak. Ama şirketin altı yüzden fazla uçağı olduğu düşünüldüğünde, bu taraftaki yenileme işleminin uzunca bir süre alacağını tahmin etmek güç değil.

Boyanan ilk uçağa “Heart One” adı verildi.

Marka Kimliği Değişimine Neden İhtiyaç Duyuldu?

Southwest’in marka kimliğini değiştirmesinin ardında, son bir yıl içerisinde gerçekleşen bazı önemli gelişmelerin etkisi var.

Bunlardan ilki, şirketin tarihinde ilk kez, dış hat seferlerine başlaması.

İkinci olarak, Wright Amendment kısıtlamalarının sona ermesi ve Dallas Love Field Havalimanı’nın adeta özgürleşmesi.

Son olarak da, AirTran ile yapmış oldukları entegrasyon çalışmalarında sona gelinmesi.

Tabii son otuz yıldır Southwest’in marka kimliğinin neredeyse hiç değişmemiş olması da, bu çalışmanın sebepleri arasına eklenebilir.

Southwest’in yeni marka kimliğinin hayırlı olmasını diliyor, kurulduğundan bu yana istisnasız her yıl kâr etmeyi başararak havayolu sektöründe kırılması imkânsız bir rekora sahip olan şirketin başarılarının devamını temenni ediyoruz.

Southwest heartLogodaki Renkler Ne Anlama Geliyor?

Southwest’in logosunda dört farklı renk bulunuyor:

Mavi: Yeni yükseklere ulaşmanın ruhu

Kırmızı: Müşterilere yardım etme tutkusu

Sarı: Heyecan verici yeni bir gün

Gümüş: Şirketi geleceğe taşıyacak güncel enerji


Posted

in