Lufthansa_business class service

Lufthansa, Business Class Servisinin Süresini Kısaltıyor

Lufthansa_business class serviceAlman devi Lufthansa, geçtiğimiz yıl içerisinde büyük oranda yenilediği ikram konsepti çerçevesinde, Business Class servisinin süresini gözden geçirdi.

Buna göre; kalkış saati 20:00’den sonra ve toplam uçuş süresi altı ilâ sekiz saat arası olan kıtalararası seferlerde ikram hizmetinin süresi kısaltılacak.

Lufthansa bu değişikliğe, yolcularından gelen talepler doğrultusunda karar verdi.

Gece uçuşlarında seyahat eden yolcuların büyük bir bölümü, olabilecek en kısa sürede lezzetli bir akşam yemeği ile karnını doyurarak, uykuya dalmak istiyor.

Uzun süren bir ikram servisi, bu durumun önündeki en başta gelen engel.

Yukarıda belirttiğimiz şartlara sahip Lufthansa uçuşlarında önümüzdeki dönemde, aperitif (iştah açıcı) servisinin hemen ardından, ana yemekle birlikte appetizer ikramı da yapılarak, zamandan tasarruf edilecek.

Lufthansa bunun yanı sıra, duty-free ürün satışını da artık trolley ile yapmayacak.

Bunun yerine, kabin memurları yolculara tek tek, herhangi bir ürün satın almak isteyip istemediklerini soracak.

Satılan ürünlerin yolculara teslimi ise, servis bitip uçağın ışıkları kapatıldıktan yani yolcular uykuya daldıktan sonra kimse rahatsız edilmeden gerçekleştirilecek.

Lufthansa_business class service_short_sleepBusiness Class yolcularını memnun etmek için bununla da yetinmeyen Lufthansa, inişten önceki ana kahvaltı servisini almayarak, uyku süresini uzatmak isteyen kişileri de düşünmüş.

Tercihini bu şekilde yapan yolculara, inişten kısa bir süre önce, daha az içerikli bir “son dakika” kahvaltısı ikram edilecek.

Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz; rakiplerinden, bilet fiyatı haricindeki noktalarda farklılaşmak isteyen havayolu şirketleri, uçuş esnasında sunmuş oldukları hizmet kalitesini ve çeşitliliğini artırmak için her fırsatı değerlendirmek, her imkânı zorlamak durumundalar.

Sektör serbestleştikçe, bu gibi örneklerin sayısı daha da artacak.


Posted

in

Comments

One response to “Lufthansa, Business Class Servisinin Süresini Kısaltıyor”