Changi Airport_project Jewel_001

Changi Airport Project Jewel

Singapur Changi Havalimanı, yeni projelerle genişlemeye devam ediyor.

Bittiğinde Changi Havalimanı’nın yıllık yolcu kapasitesini 85 milyona yükseltecek olan terminal genişletme projesiyle birlikte, halen dünyanın en önde gelen hava ulaşım noktalarından bir tanesi konumundaki meydanın, bölgedeki gücü daha da artacak.

Böylece, Terminal 1’in yıllık kapasitesi 24 milyona yükselmiş olacak.

Bu projeye paralel biçimde geliştirilen ve kod adı “Project Jewel” olan diğer bir çalışma kapsamında ise, Terminal 1’in mevcut otopark sahasına inşa edilecek ikonik bir yapı ile, Changi Havalimanı’nın yolcular nezdindeki cazibesinin artırılması hedefleniyor.

Çok amaçlı kullanıma uygun olarak inşa edilecek kompleks kapsamında, havacılık ve seyahatle ilgili alanların yanı sıra, bir çok alış-veriş ve eğlence noktası da yer alacak.

Dünyaca ünlü mimar Moshe Safdie liderliğindeki bir ekip tarafından tasarlanacak olan yeni kompleksin içerisinde genişçe bir bahçe ile birlikte bir de şelalenin bulunacağı açıklandı.

Project Jewel ayrıca, Changi Havalimanı’nın 1, 2 ve 3. terminallerini birbirlerine bağlayacak şekilde konumlandırılmış.

Yeni kompleks, Changi Airport Group ve CapitaMalls Asia işbirliği ile hayata geçirilecek.

Singapur ve dolayısıyla Changi, kendini sürekli bir biçimde yenileyerek adeta zamanın ruhunu her zaman elinde tutmayı başarıyor.

Geçtiğimiz aylarda havalimanında devreye sokulan Social Tree uygulamasının ardından bugün açıklanan Project Jewel’ın aslında, Singapur’u biraz olsun tanıyan hiç kimseyi şaşırtmaması gerektiğini düşünüyoruz.

Changi Havalimanı

Changi Havalimanı 2012 yılında 51 milyondan fazla yolcuya ev sahipliği yaptı.

Meydanı kullanan 110 civarındaki havayolu şirketi, 60 farklı ülkede 250’den fazla noktaya uçuş düzenliyor.

Changi’de hemen hemen her 100 saniyede bir kalkış yapılıyor.

Changi Airport_project Jewel_001Changi Airport_project Jewel_002Changi Airport_project Jewel_003Changi Airport_project Jewel_004