Borussia Dortmund_THY

Borussia Dortmund ile THY’den Sponsorluk Anlaşması

Önümüzdeki günlerde Almanya’da açacağı 12. hattıyla (Friedrichshafen) bu ülkedeki uçuş frekansını 250’nin üzerine çıkaracak olan Türk Hava Yolları (THY), Borussia Dortmund ile sponsorluk anlaşması yapıyor.

THY, son iki yıldır Alman Futbol Ligi Bundesliga şampiyonu, son DFB kupası şampiyonu unvanına sahip olan ve bu sene Şampiyonlar Ligi’nde en iyi dört takım arasına kalan Borussia Dortmund ile ortaklık imzalayarak daha önce gerçekleştirdiği önemli sponsorluklara bir yenisini daha ekliyor.

THY ve Borussia Dortmund benzerlik taşıyan başarı öykülerine sahip.

Borussia Dortmund_THYAvrupa‘nın en iyi havayolu ünvanına sahip, sporda mükemmelliyeti ve havacılığın seçkin hizmetlerini birleştirmeyi hedefleyen Türk Hava Yolları ile Borussia Dortmund klübünün ilkeleri, köklü tarihçeleri, bölgesel bağlılıkları, özveri ve başarıları göz önünde tutulduğunda bu ortaklığın her iki taraf açısından verimli ve uyumlu olacağı öngörülüyor.

“Borussia Dortmund’un yakın gelecekteki başarısına ortak olacaklarından dolayı heyecan duyduklarını ve verimli bir ortaklık hedeflediklerini” belirten Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “Bünyesinde genç, yetenekli, başarılı sporcular barındıran, sürekli genç sporcuların yetişmesi için yatırım yapan ve ayrıca Alman ve Türk milli takımlarında oynayan birçok futbolcusu bulunan Borussia Dortmund ile ortaklık yapılmasının kendilerini heyecanlandırdığını” da vurguladı.

Borussia Dortmund CEO’su Hans Joachim Watzke, “Türk Hava Yolları’nı partner olarak görmekten dolayı oldukça mutluyuz. Türk Hava Yolları, birinci sınıf hizmet kalitesi ile çok büyük global bir marka. Bu büyük markanın hedefleri doğrultusunda Borussia Dortmund’u seçmesinden ötürü heyecan duymaktayız” dedi.

Türk Hava Yolları ve Borussia Dortmund yetkilileri, 2 Mayıs Perşembe günü, sözleşme imzalamak üzere bir araya gelecek.

Tarihinde sekiz Bundesliga şampiyonluğu bulunan Borussia Dortmund, üç kez DFB kupasını ve bir kez de Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürmeyi başardı.