THY_Fly_Turkish_itunes_2012

Apple Passbook, Fly Turkish’te

THY_Fly_Turkish_itunes_2012Online seyahat aramalarının inanılmaz şekilde artması, sosyal medya mecralarının etkinliği ve e-ticaret uygulamalarının başladığı ilk günden bu yana yolculardan toplanan verilerin adeta bir okyanus haline gelişi, havayolu şirketlerinin web tabanlı her türlü çalışmayı çok yakından takip etmesini mecbur kılıyor.

Geçtiğimiz Eylül ayında duyurulan yeni iPhone 5 ve işletim sistemi iOS 6 ile birlikte havayolu sektörünü en yakından ilgilendiren uygulama, hiç şüphe yok ki, Apple Passbook olmuştu.

Hatırlanacağı üzere Apple, Passbook ile;

uçak biniş kartını,

sinema biletini,

alışveriş kuponunu,

sadakat kartını, ve

benzeri daha bir çok imkânı tek bir uygulama çatısı altında toplamayı hedefliyor.

Passbook ile ilgilenen ilk havayolu şirketleri Lufthansa, United Airlines, Delta Air Lines ve American Airlines olmuştu.

Daha sonraki günlerde bunlara ilave olarak Malaysian Airlines, Virgin Australia, All Nippon Airways ve Air Canada da, Passbook ile ilgili yazılımlarını kamuoyu ile paylaştı.

Apple Passbook, Fly Turkish´te

Sırada bu kez Türk Hava Yolları (THY) var.

Şirketten dün yapılan açıklamaya göre, “THY, Türkiye’de Passbook özelliğini destekleyen ilk Türk şirketi oldu. THY, mobil uygulaması Fly Turkish’i Passbook uyumlu hale getirerek Passbook destekli mobil biniş kartı sunan ilk havayolları arasındaki yerini aldı.”

iOS 6.0 ve üzeri sürümü kullanan iPhone ve iPod touch kullanıcılarının yararlanabileceği Passbook uygulaması ile THY yolcuları, mobil biniş kartlarını “Pass” olarak saklayabilecek ve mobil biniş kartı destekleyen havaalanlarında kağıt biniş kartına gerek olmadan uçağa kadar gidebilecekler.

Bu uygulama şimdilik İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları’nda destekleniyor.

THY’nin bu konudaki çözüm ortağı Pozitron’un kurucu CEO’su Fatih İşbecer, Passbook’un geliştirilme sürecini şu şekilde anlattı:

“Apple Passbook uygulamaları dünyada henüz çok az havayolu tarafından kullanılıyor.

Küreselleşme hareketleri ile bireylerin giderek daha mobil hale gelmesiyle birlikte havayolu şirketleri de sürekli olarak uçak yolculuğu yapanların hayatını kolaylaştırmak için farklı uygulamalara yöneldi.

Türkiye’de bir ilk olan Passbook’un en önemli özelliği mobil biniş kartı olarak kullanılmasıyla yolcuların uçağa kadar cep telefonu ekranıyla gidebilmesini sağlamak.

Uçağa dair bütün bilgiler de cep telefonu ekranında bulunuyor.”

THY’nin mobil uygulaması Fly Turkish’e, iTunes’ta bulunan sayfası üzerinden erişebilirsiniz.