Delta_wifi_onboard_internet_havayolu

Uçakta İnternet Keyfinin Fiyatı Değişiyor

Delta_wifi_onboard_internet_havayoluGeçtiğimiz ayın sonunda gerçekleştirdiğimiz ABD seyahatinde, THY’nin internet bağlantılı Boeing 777’leri sayesinde, deniz seviyesinin 10.000 metre üzerinde dünyaya bağlanmanın keyfini çıkartmıştık.

Tabii olarak böyle bir keyfin parasal bir bedeli oluyor.

THY’de şu an için tanıtım aşamasında olduğundan yolcuların kullanımına ücretsiz bir şekilde sunulan internet bağlantısı, ABD’deki havayolu şirketleri tarafından uzun bir süredir belli tarife paketleri dahilinde satılmakta.

ABD iç hatlarında en yaygın hizmet ağına sahip olan ve günde 6.800 civarında uçuşta internet bağlantısı sunmakta olan Gogo, şu an için üç farklı tarife paketiyle yolcuların karşısına çıkıyor:

Günlük paket: 12.70 USD

Gogo üyesi tüm şirketlerde geçerli olan aylık limitsiz paket: 39.95 USD

Bazı üye şirketlerde geçerli olan aylık limitsiz paket: 34.95 USD

Ancak yoğun kullanım sebebiyle bazı hatlarda bant genişliğinin yetersiz kalması, Gogo’nun alternatif fiyatlandırma kararı almasına yol açtı.

Yeni fiyatlandırma, Gogo hizmeti verilmekte olan uçuşların yaklaşık %2’lik bir kısmını etkileyecek.

New York – Los Angeles ve New York – San Francisco hatlarını kapsayacak uygulama ile, uçakta internet keyfi saat başına 10 USD mertebesine çıkarılacak.

Bununla birlikte bu fiyat, uçak içerisinde satın alınacak bağlantı için geçerli olacak. Yukarıda detaylarını verdiğimiz tarife paketleri ise geçerliliğini sürdürecek.

Row 44 Internet Hizmetini Nasil Düzenleyecek?

Gogo’dan farklı olarak internet bağlantı hizmetini uydu üzerinden sağlayan ve en büyük müşterisi Southwest Airlines olan Row 44 de, artan internet kullanımı karşısında yetersiz kalmaya başlayan bant genişliğini yeniden düzenlemeye çalışıyor.

Row 44, uçakta internet hizmetini havayolu firmalarına bir toptancı mantığıyla satıyor ve son kullanıcıya sunulacak tarife paketleri ve fiyatlarına hiç karışmıyor.

Bu yüzden Row 44, internet bağlantısının kullanımını farklı bir şekilde yönetmeye çalışıyor.

Yolcuların internet kullanım eğilimlerini yakından takip eden şirket, yazılım güncellemeleri gibi yoğun şekilde veri kullanan bazı uygulamaları kapatmayı dahi düşünüyor.

Böylece yaygın olarak kullanılan email, Twitter, anlık mesajlaşma gibi bant genişliğine nispeten daha az ihtiyaç duyan uygulamalara öncelik verilerek, genel yolcu memnuniyetinin sağlanması hedefleniyor.

Southwest Airlines da dahil olmak üzere şimdilik bu tarz bir kısıtlamaya giden havayolu şirketi bulunmuyor.

Belki de önümüzdeki yıllarda yaşanacak teknolojik gelişmeler, böylesi tedbirlere olan ihtiyacı ortadan kaldırarak, bizleri yeni ufuklara taşıyacak.


Posted

in

Comments

2 responses to “Uçakta İnternet Keyfinin Fiyatı Değişiyor”