THY İnfografik 2011

İnfografik: Türk Hava Yolları

Online mecranın kullanımının artmasına paralel olarak, insanlar bir çok şeyi basılı dokumanlar yerine elektronik cihazların ekranlarından ve dijital formatta okumaya başladı.

Bu değişim, gözlerin çabuk yorulması, okumaktan çabuk sıkılmak gibi bir takım yan etkileri de beraberinde getirdi.

Bir çok bilgiyi derli toplu ve insanların ilgisini çekecek bir şekilde sunmak bir hayli önem arz etmeye başladı. Ve neticede, infografik adı verilen çözüm her geçen gün daha fazla kullanılır hale geldi.

Her ne kadar bu formatta hazırlanmış Türkçe kaynak sıkıntısı çekilse de…

THY İnfografik 2011
THY İnfografik 2011

Havayolu 101 Ar-Ge departmanı bu eksikliği giderme yönünde ilk adımı atarak, yurdumuzun güzide havayolu kuruluşu Türk Hava Yolları (THY) hakkında küçük bir infografik hazırladı.

Yan taraftaki infografiği çok daha detaylandırmak, çok daha fazla bilgi vermek; görsel açıdan zenginleştirmek mümkün.

Özellikle de, mesela, yolcu sayısı ve filo büyüklüğü gibi istatistikî verilerin son 5 yıllık gelişimini eklemek daha manalı olabilir.

THY İnfografik

İnfografiğin hemen başında THY’nin kurulduğu 1933 yılına atıfta bulunularak şirket logosunun eski ve yeni haline yer verilmiş.

Bunun hemen ardından personel sayısı, uçulan şehir ve ülke sayısı, filodaki uçaklar ve taşınan yolcu miktarına değinilmiş. (2011 verileri)

Çalışmanın alt bölümünün sol tarafında, THY ekosisteminin Haziran 2011 tarihindeki durumu bulunuyor. THY’nin hissedarı olduğu 13 şirket ile bir alt markayı (AnadoluJet) burada görebilmek mümkün.

THY ekosisteminin hemen sağ tarafında da, şirketle ilgili bazı bilgiler görsel bir biçimde sunulmuş.

THY’nin Skytrax’te “Avrupa’nın En İyi Havayolu” şirketi seçilmiş oluşu, sık uçan yolcu programı Miles & Smiles, uçakta internet ve TV imkânı “Live TV”, 7 milyar Dolarlık ciro, “Globally Yours” sloganı gibi unsurlar burada toplanmış.

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi, bu infografiği çok daha ileri bir seviyeye taşımak mümkün.

Bu konudaki ilk girişimi gerçekleştirdiği için Havayolu 101 Ar-Ge departmanını tebrik ediyor, benzeri çalışmaların devamını diliyoruz.