British_Airways_to fly to serve

To Fly. To Serve. British Airways

Bugünkü adıyla 1974 yılında kurulmuş olsa da kökü 1919 yılına kadar giden, Britanya İmparatorluğu’nun bayrak taşıyıcı şirketi British Airways (BA), yeni bir kurum kimliği çalışması başlattı.

Bu kapsamda, uzun zamandır kullanılmakta olan “The World’s Favourite Airline” sloganı, “To Fly. To Serve.” şeklinde değiştirildi.

Şirket bununla da kalmadı ve yeni sloganını, İngiliz Kraliyeti’nin mottosunun (dieu et mon droit) yer aldığı dünyaca ünlü armadan esinlenilerek hazırlanmış olan arma ile birlikte kullandı.

British_Airways_to fly to serve
British_Airways. To Fly. To Serve.

Şirket bu sloganı ve armayı, kurulduğu ilk yıllarda kullanmıştı.

Böylece British Airways, çok uzun zamandır takip etmekte olduğu “küresel havayolu” politikasını bir anda ters yüz etmiş oldu.

Yeni dönemde, İngiliz kimliği çok daha ön plana çıkarılmış bir British Airways göreceğimiz kesin.

Yeni kurum kimliği çalışması kapsamında bir de 90 saniyelik TV reklamı hazırlandı. Böylece BA, son 10 yıl içerisinde ilk kez bir marka reklamı çekmiş oluyor.

1919’dan bu yana meydana gelen gelişmelerin yer aldığı TV reklamını aşağıdaki bağlantıdan seyretmeniz mümkün.

BA’in bu kurum kimliği çalışması aslında 5 yıllık dev bir planın parçası.

5 milyar Pound gibi oldukça yüksek bir bütçeye sahip plan çerçevesinde kurum kimliğinin yanı sıra yeni uçaklar, yeni iç tasarım ve yeni hizmetler gibi daha bir çok unsur bulunuyor.

Özellikle son bir kaç senedir hem ekonomik krizle hem de kabin memurlarının grevleriyle büyük yara alan BA, Iberia ile birleşmesinin ardından ayağa kalkmaya başlamıştı.

Sanırım artık koşma zamanının geldiğine inanıyorlar. Önümüzdeki yıllarda muhtemelen çok farklı bir BA portresiyle karşılaşacağız.