Korean Air, Kadın Yolcularına Nasıl Davranıyor?

Airlinetrends.com’da yayınlanan bir yazı bizi yine sektörün çok farklı bir noktasına götürüverdi.

Yakın zamana kadar hava yolcusu denince akla bir klişe olarak 40 yaşlarındaki iş adamları gelirdi.

Artık devir değişti. ABD’de iş amaçlı seyahat edenlerin artık %40’ını kadınlar oluşturuyor.

Sık uçan yolcu programlarının üyelerine baktığımızda da kadın üye oranının %50 seviyesine ulaştığını görüyoruz.

Air France ve Lufthansa, kadın yolcularına özel uçuş esnası dergileri sunarken, Asiana, hamile yolcularına “premom” hizmeti veriyor.

Korean Air ise bu işi bir adım daha öteye taşıyarak, geçmiş yıllarda Japonya’daki belediye otobüslerinde gördüğümüze benzer bir uygulamayı devreye soktu.

Şirketin hub’ı konumundaki Seul Incheon Havalimanı’nda, “Prestige Lounge” adı verilen yeni bir önemli yolcu salonu açılarak kadın yolculara yönelik bir çok kolaylık aynı anda hizmete sunuldu.

Yeni salonun bir bölümü tamamen kadınlara ayrılmış durumda.

Dinlenme odası, uyku odası, makyaj bölümü, çocuk bakım odası gibi bir çok nokta sadece kadın yolcuların kullanımı için hazırlanmış.

Korean’ın toplam yolcu sayısı içerisinde kadın oranı %45 mertebesinde.

Önemli yolcu salonunun yanı sıra, Korean Air’in 2007 yılından bu yana uzun menzilli uçaklarında kadınlara özel tuvalet uygulamasını sürdürdüğünü hatırlatalım.

“Kadınlara pozitif ayrımcılık” konusu son yıllarda sık sık gündeme geliyor. Erkeklere nispeten bir ayrımcılık yapılacaksa, böylesi farklı uygulamalar sanırız en doğru olanları. Zira ayrı bir salon veya tuvalet bahis mevzuu olduğunda, erkekler pek zarar görmezken, kadınlar bu işten bir hayli memnun kalıyorlar.

Korean Air’in geçtiğimiz aylarda hizmete soktuğu A380‘indeki koltuk sayısının da rakiplerine nazaran çok daha az olduğunu ve yolcu konforu için her şeyin düşünüldüğünü unutmamak gerekiyor.

Tebrikler Korean!


Posted

in