THY, İpek Yolu’nda Pedal Basıyor

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir toplantıda, THY’nin özellikle Avrupa ile Asya arasında taşımakta olduğu transit yolcu trafiğine göndermede bulunarak, “THY, günümüzün İpek Yolu üzerinde faaliyet gösteriyor” mealinde bir açıklama yapmıştı.

Bu açıklama tazeliğini korurken, Hong Kong’tan gelen bir sponsorluk haberi bizlere, THY’nin modern İpek Yolu taşımacılığını tanıtım amacıyla ilginç adımlar atmakta olduğunu gösterdi.

THY, Hong Kong’ta bulunan ve genç yaştaki sporculara destek olmayı amaçlayan “Sports for Hope” derneğinin faaliyetlerine katkıda bulunmak amacıyla, İran’ın Meşhed kentiyle Çin’in Kaşgar kenti arasında yapılacak bisiklet turuna sponsor oldu.

Andrea Oschetti adlı bisikletçinin 31 Temmuz’da başlatacağı turun, 3.100 Km sonunda 19 Eylül’de tamamlanması hedefleniyor.

Yedi hafta sürecek aktivite boyunca İran ve Çin’in yanı sıra; Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan ve Kırgızistan da ziyaret edilecek.

Son derece zorlu iklim ve tabiat şartları altında yapılacak bu tur sonucunda toplanacak para ile genç yaştaki sporcuların desteklenmesi amaçlanıyor.

Hong Kong’ta ikamet etmekte olan Oschetti, memleketi İtalya’ya yaptığı seyahatlerinde ise THY’yi tercih ediyor.

Web sitesinde yaptığı açıklamada Türk insanı ve İstanbul’dan övgüyle bahseden sporcu, THY ile seyahat etmeyi, “İpek Yolu’nda yapılacak bir yolculuğun çağdaş versiyonu” şeklinde tanımlamış.