Oteller İçin Facebook Rezervasyon Motoru

Dünyaca ünlü Sabre firmasının bir alt kuruluşu olan Sabre Hospitality Solutions, oteller için ilk Facebook arama motoru uygulamasını üretti.

Sosyal medya uygulamalarının insan hayatının adeta en ücra noktalarına kadar nüfuz etmeye başladığı artık yadsınamaz bir gerçek durumunda.

Dolayısıyla fikir paylaşımının bir hayli yoğun bir biçimde yaşandığı bu ortamların, seyahat kararı vermede de önemli rol oynadığı aşikâr.

eConsultancy firması tarafından yayınlanan bir rapora göre, kişilerin %40’ı, tatil planlarını şekillendirirken sosyal medyadan faydalanıyor.

Sabre tarafından hazırlanan ve SocialConversion adı verilen uygulama tam da bu yönde atılmış bir adım.

Sosyal medya ortamı ile tedarikçiler, yani oteller entegre ediliyor.

İlk adım Facebook üzerinde atılıyor. Bu uygulama ile birlikte tek bir taş ile bir çok kuşun vurulması hedefleniyor:

1- Tüm işlemlerin Facebook üzerinde tamamlanabildiği tam entegre bir sistem,

2- “Konaklamanızı paylaşın” seçeneği ile viral pazarlama imkânı,

3- Tamamen sosyal medya ortamlarına özel teklif ve kampanya düzenleme,

4- Tam entegrasyon sayesinde Facebook hesabındaki kişisel bilgiler ile kolayca rezervasyon yapabilme, otelde geçirilen günlere ait fotoğrafların, videoların hızlıca paylaşımı,

5- Özel sekme ve programcıklarla çapraz satış fırsatları oluşturma,

6- Otel için misafir ağı geliştirme ve kampanya yönetimi çözümleri.

Sabre tarafından geliştirilen bu Facebook uygulamasının ilk kullanıcısı, ABD merkezli Arizona Grand Resort adlı otel oldu. Otelin iddiası, bu uygulamanın 1’e 12 oranında getirisi olduğu yönünde.

Sabre Hospitality Solutions tarafından hazırlanan yazılımlar halihazırda 12.000’den fazla otel (şubeler dahil) bünyesinde kullanılmakta ve 12 milyar USD mertebesinde gelir üretmekte.