Alaska Airlines Pilotları iPad Kullanmaya Başlıyor

Geçen sene sonunda ilk denemelere başlayan ve Mart ayında FAA’in verdiği kısmî onayın ardından çalışmalarına hız veren Alaska Airlines, bu ayın ortasından itibaren pilotlarına iPad kullandırmaya başlayacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre pilotlar artık, 25 kiloya varabilen uçuş çantaları yerine sadece 600 gramlık bir iPad taşıyacak.

Böylece hem uçuş emniyetinde artış ve verimlilik sağlanırken hem de çevre duyarlılığı konusunda bir adım atılmış olacak.

Kokpitte iPad kullanımı sayesinde 2,4 milyon yaprak kâğıttan tasarruf edilecek. Basım, dağıtım ve güncelleme maliyetleri neredeyse sıfırlanacak.

Bunun yanı sıra, 25 Kilogramlık konvansiyonel uçuş çantaları artık uçaklarda bulunmayacağından, akaryakıt tasarrufu ve dolayısıyla daha az karbon emisyonu salınımı da beraberinde gelecek.

Yani Alaska Airlines bir taşla bir çok kuşu aynı anda vurmuş oluyor.

Filosunda 100’ün üzerinde tayyare bulunan Alaska Airlines’ın iPad denemesi başarıya ulaşırsa, diğer havayolu şirketlerinden de benzer hamleler gelmesi kaçınılmaz olacaktır.

Bu noktada Apple firmasını da hatırlamak gerekiyor.

Özellikle son 10 yıl içerisinde ürettiği tasarım harikası cihazlarla, daha şimdiden dünya tarihine geçtiği kolaylıkla iddia edilebilir.


Posted

in

,