Jet2.com web sitesi (mayıs 2011)

İngilizler Bodrum’a Rağbet Ediyor

Türkiye’nin gözde tatil beldelerinden Bodrum, İngilizler tarafından rağbet görmeye devam ediyor.

DHMİ’nin resmî web sitesindeki rakamlara göre geçen yıl 3,1 milyon yolcuya ev sahipliği yapan Bodrum Havalimanı 1,2 milyon iç hat yolcusuna karşılık olarak 1,9 milyon dış hat yolcusu ağırlayarak Türkiye’nin 7. büyük havalimanı oldu.

2009 yılından 2010’a iç hat yolcusundaki artış oranı %20’yi bulurken, dış hat yolcu sayısında bu oran %6 seviyesinde gerçekleşti.

Jet2.com web sitesi (mayıs 2011)
Jet2.com web sitesi (mayıs 2011)

Bodrum Havalimanı’na gelen yabancı yolcu trafiğinin bir hayli önemli bir bölümü Büyük Britanya kaynaklı.

Toplam yabancı yolcu trafiğinin %45’i, yani yaklaşık 880.000’i, Ada’dan geliyor. Almanya’dan Bodrum Havalimanı’na ulaşan yolcu trafiği ise sadece %5 (100.000) mertebesinde.

Hal böyle olunca, Bodrum Havalimanı yoğun bir biçimde İngiliz düşük maliyetli taşıyıcıların ilgisini çekiyor.

easyjet son iki sene içerisinde tam dört noktadan (Londra Gatwick, Londra Stansted, Liverpool ve Bristol) Bodrum’a sefer yapar hale geldi.

Monarch; Birmingham, Londra Gatwick, Londra Luton ve Manchester seferleriyle Bodrum’a ulaşırken, bir diğer düşük maliyetli taşıyıcı Jet2.com da Manchester, East Midlands ve Leeds/Bradford seferleriyle İngiliz turistleri Bodrum’a taşıma telaşına katılmış durumda.

Anna.aero’nun verdiği habere göre tüm bu düşük maliyetli seferlere karşın Britanya – Bodrum pazarında aslan payı, “her şey dahil” tatil paketi satan Thomas Cook ve Thomson Airways şirketlerine ait.

Aynı haberde sunulan ve Bodrum Havalimanı’nın ay bazındaki yolcu trafiğini gösteren grafik ise bir hayli dramatik. Kış aylarında 50.000’e kadar düşen yolcu trafiği, yazın 600.000’in üzerine çıkıyor.


Posted

in