KLM Tile Inspire

Fotoğrafınızın KLM’in 777’sinde Olmasına Ne Dersiniz?

Hollanda’nın 100.000 kişilik şirin kenti Delft, geçmişi yüzyıllar öncesine giden seramik işleriyle ünlü bir yer.

Bu bakımdan ülkenin kültürel tarihinde önemli bir yere sahip.

Hem ülkesinin hem de dünyanın kültürel varlığına sonuna kadar sahip çıkma hedefinde olan KLM, son sosyal medya çalışmasıyla Delft’i bir kez daha gündeme taşıdı.

Tnooz tarafından esprili bir dille daha şimdiden “yılın en tuhaf uygulaması” yakıştırması yapılan ve Tile & Inspire adı verilen kampanyaya web sitesinden, Facebook‘tan veya Hyves adlı sosyal ağ ortamından katılmak mümkün.

KLM Tile Inspire
KLM Tile & Inspire

Yapmanız gereken şeyler çok basit.

Hoşunuza giden Delft seramiğini seçmeniz, istediğiniz bir fotoğrafı yüklemeniz ve insanlara ilham verecek bir cümle yazmanız yeterli.

Bir jüri tarafından yapılacak seçim sonrasında finale kalan aday delft işlerinden yaklaşık 4.000 tanesi kura ile seçilerek, KLM’e ait bir Boeing 777-200 tipi uçağın üzerine yapıştırılacak.

Hayır, yanlış okumuyorsunuz.

Kısa sürede tamamlanması hedeflenen bu kampanya sonucunda, 16 Haziran’dan itibaren bir KLM tayyaresi, üzerindeki 4.000 küsur portreyle birlikte dünyanın dört bir yanını ziyaret ediyor olacak.

KLM yöneticilerinin akıllarından geçeni okumam tabii ki mümkün değil ama uyguladıkları şirket politikası ile “millî” – “küresel” dengesini çok iyi tutturmuş olduklarını rahatça söyleyebilirim.