Malaysia Airlines - Facebook Uygulaması

Malaysia Airlines – Facebook Uygulaması

Delta Air Lines’ın, Facebook üzerinden bilet satan ilk havayolu şirketi olmasının ardından diğer havayolu şirketlerinin de aynı yolu takip etmesi kaçınılmazdı.

Zira devir sosyal medya devri ve yakın zamanda ekonomi ve iş dünyasında daha etkin pozisyonlara gelmeye başlayacak olan Y Nesli için Facebook, hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelmiş durumda.

Airlinestrend.com adresinde yayınlanan bir haberde, Facebook’u ticarî açıdan daha etkin kullanma yolunda hızla ilerleyen havayolu şirketleri arasında  Malaysia Airlines’ın da katıldığı yer alıyor.

Malaysia Airlines - Facebook Uygulaması
Malaysia Airlines – Facebook

Şirketin SITA ile birlikte hazırlamış olduğu ve MHBuddy adı verilen uygulama sayesinde Facebook kullanıcıları, Malaysia Airlines uçuşları için bilet satın alabiliyorlar.

Facebook böylece, yolculara ulaşmak ve bilet satışı yapmak amacıyla yeni bir satış kanalı olarak konumlandırılmış oluyor.

Bu uygulamanın en güzel yanlarından bir tanesi, Facebook’taki arkadaş listenizden birisi sizin seçtiğiniz tarihlerdeki uçakta bulunuyorsa, onu da görebiliyorsunuz.

Hatta yine Facebook üzerinden check-in yapıp, arkadaşınızın hemen yanı başındaki koltuğa oturabilirsiniz.

Delta’nın başlattığı Facebook uygulamaları dönemi, Malaysia Airlines ile bir başka aşamaya taşınmış oluyor.