Air France KLM - Hisse Yapısı (2010)

Air France Sessizliğini Bozacak

2008 – 2009 küresel mâlî krizinden en fazla etkilenen havayolu şirketlerinden bir tanesi olan Air France-KLM, yavaş yavaş toparlanıp yeniden büyüme planları yapmaya çalışıyor.

Lufthansa yeni şirket satın alımları yoluyla, British Airways ise Iberia birleşmesi ve American Airlines işbirliği ile sınırlarını genişletirken, Air France, 2007-2008 dönemindeki Alitalia girişiminden bu yana sessizliğini koruyordu.

Kısaca hatırlamak gerekirse, Air France, Alitalia’nın tamamını satın almak istemiş ancak İtalya’da yapılan seçimler sonucunda iktidarın Berlusconi’ye geçmesinin ardından bu plan suya düşmüştü.

Air France, yeniden kurulan Alitalia’dan aldığı %25’lik hisse ile yetinmek durumunda kalmıştı.

Air France KLM - Hisse Yapısı (2010)
Air France KLM – Hisse Yapısı (2010)

Fransız gazetesi La Tribune tarafından aktarılan habere göre, Air France genişleme konusundaki sessizliğini bozacak.

Air France CEO’su Pierre-Henri Gourgeon tarafından bir şirket içi toplantıda dile getirilen niyete göre şirket, önümüzdeki dönemde yeni şirket satın almaları yoluna giderek hem genişleyecek, hem de mevcut şirketler topluluğunun daha iyi bir şekilde entegre olmasını sağlayacak.

Bu noktada ilk akla gelen, Air France’ın çok uzun zamandır partneri konumundaki Delta ile olan işbirliğinin daha da ilerletilmesi ve belki de British Airways – Iberia – American Airlines üçlüsünde olduğu gibi bir ortaklığa gidilmesi oluyor.

Ayrıca Alitalia’nın da bu ortaklığa dahil edileceği tahmin edilebilir.

Belki de Air France, Alitalia’daki hisse oranını da yükseltmek isteyebilir.

Sektördeki konsolidasyon çalışmaları yeniden ivme kazanıyor.


Posted

in

Tags: