Curioz

Curioz: THY Çocuk Kulübü

Geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde bir basın tanıtımı eşliğinde duyurulan THY Çocuk Kulübü, tahminlerimin aksine, kamuoyundan hak ettiği ilgiyi bulamadı.

Oysa THY tarihinde ilk kez çocuklar için bu denli ayrıntılı bir proje hazırlanmıştı ve şirketin iddiasına göre bu proje, “havayolu şirketleri arasında dünyanın en kapsamlısı” idi.

Bazı yabancı havayolu şirketlerinin uzun yıllardır uyguladıkları çocuk kulübü projesi, geleceğin yolcuları (bileti satın alan) olan çocuklara “marka taraftarlığı” kavramını kazandırmak açısından bir hayli önemli bir girişim.

Çocuk yaşta kullanılmaya alışılan markalar, ilerleyen yaşlarda da tüketici tercihlerinde öncelik sahibi oluyor.

Curioz
THY Curioz

THY tarafından Curioz şeklinde adlandırılan çocuk kulübünün kahramanlarına kısaca bir göz atalım.

CurioCity: Curioz dünyasının kahramanları Curio’ların yaşadığı uçan bir masal ülkesi.

Ali ve Leyla: Curioz dünyasının anlatıcıları Ali ve Leyla, iki güzel, akıllı, sevgi dolu Türk çocuğu.

Proffo ve Profin: Onlar Curioz dünyasının iki bilgini. Merak ettiğiniz her şeye en doğru cevabı, üstelik en eğlenceli şekilde verirler. Ayrıca Profin ve Proffo bazen Messi, bazen Hezarfen Ahmet Çelebi’ye, bazen Christoph Colomb’a, bazen Hacivat ve Karagöz’e dönüşerek çocukları maceradan maceraya sürüklerler.

Gaak: Curioz’un en eski ve uçan bilgini… Her şeye tanık olduğu için tüm tarih ondan sorulur.

Captain Kangaal: Curiocity’nin deneyimli ve usta kaptanı… Gökyüzünün hakimi, pilotların pilotu. Captain Kangal, Türk Hava Yolları pilotlarının yanında yetişmiş ve binlerce saatlik uçuşlar yapmıştır. Bu tecrübesi nedeniyle, koskoca bir ülkeyi uçurma görevi ona verilmiştir.

Nerox, Bloo, Milko, Lemmo ve Redox: Onlar özel yeteneklerle bezeli, sevimli Curiolar…

Nerox: Siyah renkli Nerox, Curio’ların en güçlüsüdür. Güç gerektiren şeyleri rahatlıkla yapabiliyorsanız, Nerox size mutlaka yardım etmiştir. Onun için zor olan hiç bir şey yoktur. Koca bir dağı yerinden kaldırabilir hatta bir dinazoru kucağında bile taşıyabilir.

Bloo: Göklerin mavi rengini almış olan Bloo, uçabilir, uçurabilir. Yüksekleri sever ve her zaman yanında onunla beraber uçacak arkadaşlar ister. Gökyüzünü keşfetmek için Bloo’nun peşine takılın.

Milko: Beyaz renkli Milko, görünmezlik özelliğine sahiptir. Biz onu kimi zaman göremesek de, dünyanın herhangi bir yerinde, birilerine yardım ediyor olabilir. Milko dilerse dokunduğu her şeyi görünmez yapabilir. Sizi bile…

Lemmo: Sarı renkli Lemmo, en hızlı Curio olarak bilinir. Dünyanın en hızlı canlıları olan çitalara, onun dokunduğu rivayet edilir. Lemmo ile hayatınızın en hızlı yolculuğunu yaparsınız.

Redox: Kırmızı Curio’muz esnekliğiyle ünlüdür. En dar yerlerden geçebilir, her yere sığabilir ve bu özelliğiyle ele avuca sığmaz. Siz de onunla birlikte sanki bir yılan gibi her yerden süzülerek ilerleyebilirsiniz.