THY, Biniş Kartlarının Tasarımını Yeniledi

Uçağa sık binmeyen yolcular için biniş kartının üzerinde yazanların ne manaya geldiğini anlamak ve bir çok kısaltma ve kodu ayırt etmek, gerçekten bir hayli meşakkatli oluyordu.

THY’nin ilgili birimleri de bundan yola çıkarak hem yolcu memnuniyetini artırmak hem de muhtemel hataların azaltılması amacıyla biniş kartlarının tasarımını sadeleştirerek yeniledi.

Özellikle biniş kartının üzerinde kullanılan tek tip ve büyüklükteki yazı karakteri, okuma güçlüğüne sebep olmaktaydı.

THY Biniş (Boarding) Kartı (2010)

Yeni tasarımda, yolcuların öncelikli olarak dikkat etmesi gereken biniş kapısı, biniş saati, koltuk numarası gibi ibareler daha büyük yazı tipi ile yazılarak çerçeve içerisine alındı.

Yolcuların ihtiyaç duymayacağı bazı bilgiler de biniş kartından tamamen çıkartıldı.

Böylece kart üzerindeki önemli bilgiler çok daha okunaklı hale getirilmiş oldu.

Yeni tasarıma sahip olan biniş kartlarını ilk olarak İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya havalimanlarından seyahat eden THY yolcuları kullanacak.

Yıl sonuna kadar THY’nin faaliyet gösterdiği tüm istasyonlarda yeni tasarımın devreye girmesi amaçlanıyor.

THY Biniş (Boarding) Kartı (1964)

Bununla birlikte Havayolu 101 olarak tüm yolculara, THY’nin 2006 yılının Ağustos ayında başlatmış olduğu “online biniş kartı” uygulamasını kullanmalarını tavsiye ediyoruz.

Her bakımdan çok daha rahat.

Zaten bunun bir ileri adımı olan “mobil biniş kartı” uygulamasının iyice yaygınlaşmasına paralel olarak kâğıt formatındaki biniş kartlarına tamamen elveda diyeceğiz.

Yukarıda ayrıca 1964 yılına ait bir biniş kartının görüntüsü var. Doğrusunu söylemek gerekirse o zamanki kart, tasarım sadeliği konusunda zirvedeymiş. Kartın üzerinde sadece uçuş numarası ve tarihi bulunuyor. 🙂