Türk Hava Yolları – Globally Yours

Kim ne derse desin. Türkiye Cumhuriyeti’nin küresel kapsamda faaliyet gösteren tek bir şirketi bulunuyor.

O da Türk Hava Yolları (THY).

Gerisi hikâye.

Yurt dışında bir iki şirket alarak global firma olunmuyor.

Oysa THY’nin faaliyetlerine bakıldığında, yurt dışında şirket almanın ötesinde, bilfiil bulunduğu ülkenin şart ve kayıtları altında iş yaptığı görülüyor.

Gönül daha fazla Türk şirketinin küresel aktör olmasını istiyor. Ama şu an için THY dışında ikinci bir şirketimizi örnek vermek pek kolay değil.

THY, işte bu küresel faaliyetlerini bir adım öteye götürerek aynı zamanda bir küresel marka olma iddiasına girişmiş durumda.

Serdar Erener’in yapımcılığında, Sertap Erener’in sesi eşliğinde çekilen Barcelona temalı reklam filmi bu yönde atılmış ilk iletişim adımı oldu.

“Globally Yours” sloganının kullanıldığı bu kampanya ile THY’nin küresel kimliği ön plana çıkarılıyor.

Aynı anda dünyanın dört bir yanında başlayan reklam kampanyası çerçevesinde Globally Yours sloganını THY’nin uçuş yaptığı bir çok dünya şehrinde görmek mümkün oluyor.

Hemen yan tarafta THY’nin haftada tam 21 tarifeli sefer yaparak ülkemize adeta sıkı sıkıya bağladığı Milano’dan bir örnek bulunuyor.

Milano’nun işlek metro istasyonlarında THY’nin 150′den fazla noktaya sefer yaptığını belirten reklamlar duvarları süsler vaziyette.

Benzer şekilde Prag, Zagreb, Hong Kong, Singapur, Bangkok gibi dünya şehirlerinde de Globally Yours temalı THY reklamları dört bir yanı sarmış durumda.

Özellikle Bangkok’taki dev Baiyoke reklamı hâlâ akıllarımızda.

THY, bu reklam kampanyasına paralel olarak hizmet kalitesinde de belli bir standardı istikrarlı bir biçimde sürdürebilirse, Türkiye’nin tek küresel şirketi olması sıfatının yanına, Türkiye’nin “tek küresel markası” sıfatını da mutlaka ekleyecektir.