Fiziki Mecrada Sosyal Medya Uygulaması – Lufthansa Member Scout

Online ortamda bir biri ardına patlayan sosyal medya başarılarının ardından, şirketler benzer uygulamaları fizikî ortamlarda uygulamanın yollarını arıyor.

Lufthansa, Miles & More adlı sık uçan yolcu programı üzerinden bu yönde ilk adımını attı.

Miles & More’un “Member Scout” adı verilen bu uygulaması, eğer daha önce başkası yapmadıysa, Y Nesli demografik pazarlaması açısından devrim niteliği taşıyan bir ilk olabilir.

Lufthansa Miles & More – Member Scout

Zira geçtiğimiz Kasım ayında Beta versiyonu ile “fizikî ortama” merhaba diyen bu Miles & More uygulaması ile artık üyeler bir birleriyle anlık olarak haberleşip, gerektiğinde bilgi alış verişinde bulunabilecekler.

Yani üyeler bir birlerini keşfedecek.

Mesela İstanbul’dan Los Angeles’a Frankfurt aktarmalı olarak gideceksiniz.

Frankfurt Havalimanı’nda beklerken, yakınlarınızdaki Miles & More üyelerinin kimler olduğunu görebilir ve mümkün olursa bir araya gelip iki laf bile çevirebilirsiniz.

Hatta Los Angeles’a vardığınızda işi abartıp, “şehir merkezine gitmek için kim ortaklaşa taksi tutmak ister?” diye küçük bir araştırma yapıp, isteklisi varsa taksi masrafından tasarruf dahi edebilirsiniz.

Tam manasıyla Alman usulü yani. 🙂

Lufthansa böylece, online mecrada moda olan sosyal medya uygulamasını fizikî ortama taşımış oluyor.

Ama ilk aşamada bu uygulamayı kullanan sayısı az olabilir.

Ama üzerinde ısrarcı olunursa, önümüzdeki yıllarda bu tarz bir çalışmanın diğer tüm havayolu şirketleri tarafından yapıldığına şahit olacağımıza eminim.

MemberScout’a ait Twitter adresi ise burada.

Yaşasın Y Nesli!