Lufthansa Pilotları Yeniden Greve Gidecek

British Airways’teki (BA) kabin memurları grevi şimdilik sona erdi.

Eğer kısa zaman içerisinde bir anlaşma sağlanamazsa, önümüzdeki Cumartesi gününden itibaren bir üç günlük grev daha British Airways yolcularını zor durumda bırakacak.

BA’in özellikle Heathrow’daki uçuşlarında büyük sıkıntılar yaşandı.

Toplam 443 uçuşun 201 tanesi iptal edildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, BA günde 7 milyon Pound civarında bir gelir kaybına uğradı.

Allah’tan havayolu sektöründeki kâr marjı dar.

Bu sayede BA’in kâr kaybı pek olmamıştır. Hatta son bir sene içerisinde şirketin sürekli zarar açıkladığını düşünürsek, uçuş operasyonunun yarı yarıya azaldığı bu günlerde zarardan kâr etmiş bile olabilir. 🙂

BA grevi bu kadar sıcakken, geçtiğimiz günlerde sadece bir günlük iş bırakma eylemi yapıp sonrasında işlerinin başına dönen Lufthansa pilotları yeniden harekete geçiyor.

Daha önce başlayıp yarım bıraktıkları eylemi bu kez tamamına erdirmeye niyetliler.

Zira yönetim ile pilot sendikası arasındaki görüşmeler bir kez daha anlaşmazlıkla sonuçlanmış durumda. 13 Nisan Salı gününden itibaren dört gün boyunca Lufthansa tayyareleri uçamayacak.

Tabii söz konusu pilotlar olunca Lufthansa’nın grevi, BA’in grevinden biraz daha farklı oluyor; daha fazla uçuş iptal ediliyor.

23 Şubat’taki bir günlük iş bırakma sonucunda Lufthansa’nın gelir kaybının 25 milyon USD civarında olduğu tahmin edilmekteydi.

British Airways ve Lufthansa’da arka arkaya gelen bu grevlerin bir de diğer havayolu firmalarına yansımaları oluyor tabii ki.

Böylesi büyük şirketlerin uçuşlarını iptal etmesi, binlerce yolcunun diğer havayolu firmalarına yönelmesi anlamına geliyor. Ve tabii ki dolu uçaklar, yüksek bilet fiyatları demek oluyor.

Yani bu grevler sebebiyle birileri zarar ederken, birileri de ellerini ovuşturuyor; düzen devam ediyor. 🙂

“Life finds a way” der, Jurassic Park’ın birinci filmindeki matematikçi – kaos teorisyeni Ian Malcolm…