Lufthansa pilotları iş bırakır da, İngilizler bir şey yapmaz mı?
British Airways’in pilotları deÄŸil ama kabin memurları, büyük ses getirecek ve ÅŸirket üzerinde ciddi etki yapabilecek bir grevin peÅŸinden koÅŸuyor.
Hatırlayacaksınız, grevin beklenen etkiyi gösterebilmesi için geçtiğimiz noel döneminde yapılması kararlaştırılmıştı. Ama bir İngiliz mahkemesinin bu grevi kanuna aykırı bulması sebebiyle ertelenmişti.
GeçtiÄŸimiz günlerde sendika tarafından personel arasında yeniden yapılan bir grev oylaması ile süreç yeniden baÅŸlatıldı. Geçen yılki oylamada %92,4 olan “greve evet” oranı bu kez %80,7’ye düşmüş. Ama bu oran bir grev için yeter de artar bile.
British Airways yönetimi ise “sendikanın bu ÅŸirketi mahvetmesine izin vermeyeceÄŸiz” diyerek ÅŸiddetli bir çarpışmanın sinyallerini veriyor. Gerçekten de iki çeyrek önce çok büyük bir zarar açıklayan BA, geçtiÄŸimiz çeyrekte ise bu zararını büyük oranda azaltmayı baÅŸarmıştı. Tasarruf tedbirlerinin yoÄŸun bir ÅŸekilde yürütüldüğü BA, kabin memurlarının maaÅŸlarını da iki yıllığına dondurmuÅŸtu.
Sendika baÅŸarılı olur ve kabin memurları greve giderse, BA’yi gerçekten de bir hayli zor bir dönemin beklediÄŸini tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok.