Çöle Yolculuk Yeniden Başlayacak mı?

İnsanlık tarihinin kritik kırılma noktalarından birisi olan 11 Eylül 2001′den sonra kalabalıklaşan Kuzey Amerika çölleri, aradan geçen yaklaşık yedi yıl sonra yeniden hareketlenmeye başlıyor.

American Airlines’ın filosunun yaklaşık %10′unu, yani 80 kadar uçağı yere indirmesinin ardından bu kez de benzer bir hareket United Airlines’tan geldi.

Mevcut şartlar altında faaliyetini sürdürmekte zorlanan United, 94′ü Boeing 737 ve altı tanesi Boeing 747 olmak üzere tam 100 tayyaresini ücretsiz izine çıkarma kararı aldı.

Bu hamlenin ne anlama geldiğini daha net bir biçimde ifade etmek gerekirse; United’ın iç hatlarda %17-18, dış hatlarda ise %4-5 oranında kapasite düşürdüğünü söylemek yerinde olur.

Yere indirme operasyonu iki yıllık bir süreye yayılacak ve 80 uçak bu sene, 20 uçak da gelecek sene United filosuna veda edecek.

United’ın şu anda 460 uçağı var.

100/460 = %22

Filodaki seyrekleşme, personel kadrosunu da etkileyecek. United, uçakların yanında 1.400-1.600 kadar personelle yollarını ayıracak.

United’ın yaptığı açıklamanın bana göre en çarpıcı bölümü ise, 2004 yılından bu yana bir alt marka olarak konumlandırılan ‘TED‘ adlı operasyonun sona erdirilmesi.

Böylece ‘airline within an airline’ döneminin de sonu gelmiş oldu.

Daha önceki Delta’nın Song’u, Continental’in Lite’ı, British Airways’in Go’su, KLM’in Buzz’ı, SAS’ın Snowflake gibi ‘başarısız’ bir çok örnekten sonra Ted’in de bu seriye katılması, pek de şaşırtıcı olmadı.

Bakalım sırada kim var?

Tabii network taşıyıcıların, low-cost denemeleri her zaman espri konusu olmuştur; ‘Ted = The end of the United’, gibi.

Delta’nın Song denemesi hakkında yaptığı açıklama ise adeta bir parodi gibi:

For us, we found that Song was a learning product. The airline learned that passengers wanted food, even if they had to pay for it, and they wanted two classes of service’.

Pahalı bir deneme-yanılma yöntemi olduğu kesin.

Yine bu vesileyle, geçtiğimiz aylarda incelediğimiz “The Southwest Airlines Way‘ adlı kitabı hatırlamak yerinde olacaktır.

Orada özetle der ki, Southwest’in işletme taktiklerini kopyalamak, başarılı bir low-cost olmak için yeterli olmaz.

Başarı için, oradaki kurum kültürünün de uygulanması gerekir (ki bu çok kolay değildir).


Posted

in