Küresel Isınma ve Havayolu Şirketleri

Avrupa Birliği’nin dün aldığı bir karar çok tartışılacak.

Küresel ısınma söylencesi çerçevesinde tespit edilen yeni kurallara göre, AB sınırları içine ve içinde seyahat edecek tüm havayolu şirketlerinin 2011 yılı itibarıyla emisyon konusunda uyması gereken bazı yenilikler var.

Avrupalı Havayolları Birliği bu karara şiddetle itiraz ederek, sektörün gelişmesine balta vurulduğunu belirtti.

AB kararından cayacak gibi değil.

Havayolu 101 olarak bu konuyla ilgili iki ayrı habere dikkat çekmek istiyoruz:

  1. Dünyanın en önemli hava durumu kanallarından Weather Channel’ın kurucusu John Coleman şok bir açıklama yaparak, “Küresel ısınma tarihin en büyük yalanıdır. Birkaç bilim adamı politik hedeflerini gerçekleştirebilmek için iklim verilerini taraflı şekilde yorumlayarak böyle bir fenomen olduğunu ileri sürdü. Washington’daki dostlarından büyük araştırma fonlarını da bu şekilde almayı başardılar. Küresel ısınma dedikleri şeye insanların yol açtığı da büyük bir aldatmacadır. Gezegenimiz tehlikede falan değil.” dedi.
  2. Hürriyet’in arşiv sayfalarında her gün 10, 20, 30, 40 ve 50 sene öncesine ait Hürriyet gazetesinin ön sayfaları yayımlanıyor. Bundan bir kaç ay evvel, 1957 yılının gazetesinde İstanbul’a hakim olan büyük kuraklıktan ve barajların boşaldığından dem vuruluyordu. 1987 yılının bir gazetesinde ise aşırı sıcaklar yüzünden Yunanistan’da 1000 kişinin öldüğünden bahsediliyordu.

Demek ki arada sırada bu ve benzeri iklim şaşmaları oluyor.

Bu mevzuda John Coleman’la aynı fikirdeyiz. Birileri gazı veriyor, birileri de parsayı topluyor.

Bu arada olan havayolu şirketlerine olacak.


Posted

in