14th International Airline Symposium

Her sene Ohio State University tarafından düzenlenen ve sivil havayolu sektörünün önde gelen temsilcilerini bir araya getiren Uluslararası Havayolu Sempozyumları’nın on dördüncüsü bu yıl, 17-18 Eylül tarihinde Türk Hava Yolları’nın ev sahipliğinde İstanbul – Polat Renaissance otelinde düzenlendi.

Her zamanki gibi, havayolu sektörünün gurularından Nawal Taneja’nın yönetiminde yapılan sempozyumda, havayollarını etkilemekte olan günümüz iş atmosferi bir çok yönüyle ele alındı.

İlk bölümde Adrian Slywotzky (Oliver Wyman), Peter Yesawich (Ypartnership) ve Steve Johnston (Airline Intelligence Systems); ikinci bölümdeyse Henry Harteveldt (Forrester Research), Greg Schultze (Expedia) ve Kees Wijstra (KLM) yaptıkları sunumlarla ana başlıkların detaylarına girdiler.

Ayrıca her iki oturum sonrasında tüm katılımcıların iştirak ettiği paneller düzenlendi.

İkinci günün konu başlıkları, “Format Invaders – any promising alternatives to existing airline models?” ve “Globalization and Evolution of the Industry” olarak tespit edildi.

Öğleden önce; Andrew Lobbenberg (ABN AMRO), Simon Glynn (Lippincott Branding Agency) ve Joao Monteiro (LSG Sky Chefs), öğleden sonra ise Tom Costley (Taylor-Nelson-Sofres), Paul Skellon (MESA Airlines) ve Rob Solomon (Outrigger Enterprises Group) konuşmacı olarak sunumlarını yaptılar.

Böylesine önemli bir toplantının İstanbul’da yapılıyor olması bir yandan ülkemizin geldiği noktayı ve İstanbul’un bir dünya başkenti yolunda aldığı mesafeyi, diğer taraftan da Türk Hava Yolları’nın dünya havacılığında yerleştiği pozisyonu gösteriyor.

IATA’nın 2008’deki yıllık toplantısının da İstanbul’da yapılacağını hatırlatmadan geçmeyelim.