Havayolu Sektöründe Grev Dalgası

Yurtiçinde kamuoyu Türk Hava Yolları’nın grev mevzuu ile meşgul iken, dünyanın dört bir yanından benzer haberler gelmekte.

Hatta THY’deki aşama geçilmiş, bilfiil grevler başlamış durumda.

Şöyle bir göz atalım:

Budapest Airport Workers Strike: Budapeşte Havalimanı işçileri %10 zam isterken, işveren %6.2 verdi. Sonuç, grev.

Northwest Airlines’ Pilot Union Approves Deal: Haziran ve Temmuz aylarında Northwest pilotları, aylık standart uçuş süreleri dolunca işten el çektiler. Yüzlerce NW uçuşu iptal edildi. Neticede işveren, 80 saatlik aylık standart uçuş süresinin üzerindeki görevlere %50 fazla mesai ücreti ödemeyi kabul etti. İş tatlıya bağlandı.

Rome Airport Probes Baggage Handler ‘Sabotage’: Roma Havaalanı’ndaki bagaj taşıma işçilerinin kasten iş yavaşlattıkları ortaya çıktı. Daha yüksek maaş ve daha iyi çalışma şartları talepleri var. Ancak gündemde resmî bir toplu iş sözleşmesi görüşmesi bulunmuyor.

LTU Pilots Vote To Strike Over Pay: Alman charter şirketi LTU’nun pilotları oylarını grev yönünde kullandı. %6 zam ve daha iyi çalışma şartları talep ediyorlar. Bu grev gerçekleşirse zaten zarar etmekte olan LTU’nun tamamen batması söz konusu.

Aslında bu aşamada Alitalia’dan sarsıcı bir grev haberi beklenebilirdi. Hep bir ağızdan “Ciao Bella” şarkısını coşku ile seslendirmek için…

not: Bir başka sektörden, bir başka grev haberi. Deutsche Bahn işçilerinin yapmak istedikleri grev, Almanya’nın ekonomisine vermesi muhtemel zarar sebebiyle mahkeme tarafından iptal edildi.


Posted

in

Tags: