Delta, Biyometrik Özellikli Bagaj Teslim Cihazları Kullanacak

Delta’nın “biyometrik” özellikli self-service bagaj teslim cihazları.

Delta Air Lines, biyometrik özellikli “self-service” bagaj teslim cihazları kullanmaya hazırlanıyor.

Yolcuların hızlı, güvenli ve kolay bir biçimde bagajlarını teslim etmeye yarayan bu cihazların ilki, önümüzdeki yaz aylarında Minneapolis-St. Paul Havalimanı’na yerleştirilecek.

Bunun yanı sıra, Minneapolis-St. Paul Havalimanı’na üç adet standart bagaj teslim cihazı daha konulacak.

Böylelikle Delta’nın sadece bu havalimanı için yaptığı cihaz yatırımı 600.000 USD’yi bulacak.

Biyometrik özellikli olan cihazda yüz tanıma teknolojisi kullanılacak ve Amerikalı havayolu şirketleri arasında bu açıdan bir ilk olacak.

Yeni nesil self-service bagaj teslim cihazları sayesinde, yolcuların havalimanı içerisindeki işlem sürelerinin daha da kısaltılması hedefleniyor.

Yapılan araştırmalara göre, yolcuların “alışma” dönemi geçtikten sonra, kendi kendine işlem yapabildikleri bu bagaj teslim noktaları, standart check-in sürecine kıyasla iki kat daha hızlı çalşıyor.

Deneme sürecinin ardından diğer havalimanlarına da yaygınlaştırılması düşünülen Delta’nın bu yeni hizmeti ayrıca, şirketin geçen sene yolcuların kullanımına sunduğu anlık bagaj takip sistemiyle de uyumlu olacak.

Hatırlanacağı üzere, bu sistem sayesinde yolcular, bagajlarının nerede olduğunu mobil cihazları üzerinden anlık bir biçimde takip etme imkânına sahip hale gelmişlerdi.

Bu ve benzeri projelerle, havalimanlarında sık sık karşılaştığımız yavaş ilerleyen kuyruklara çözüm üretilmesi hedefleniyor.

Zira gerek IATA ve gerekse ACI tarafından yapılan hesaplamalarda, önümüzdeki 15 yıl içerisinde, havayolu ile seyahat eden yolcu sayısının şimdikine göre iki katına çıkacağını gösteriyor.

Yolcu sayısında beklenen bu artışın havalimanlarındaki mevcut altyapı ile karşılanması mümkün değil.

Önümüzdeki yıllarda özellikle check-in ve güvenlik kontrolü süreçlerinin hızlandırılmasına ilişkin radikal değişiklikler yapılacağını tahmin ediyoruz.

Bu yılın sonuna kadar açılması planlanan Singapur Changi Havalimanı Terminal 4 binası, bu yönde atılacak ilk adım olacak.

Oradaki işleyiş tüm sektör tarafından yakından takip edilecektir.