Lufthansa Express_car2go_002

Lufthansa’dan, Araç Paylaşımı Hizmeti

Lufthansa Express, “car sharing”, yani araç paylaşım hizmeti başlattı. Yeni hizmet uygulaması ilk etapta Berlin Schönefeld, Berlin-Tegel, Köln/Bonn, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Münih ve Stuttgart havalimanlarında.

Lufthansa Express_car2go
Lufthansa’nın havalimanı ulaşım hizmetlerini bundan böyle tek çatı altında birleştirecek olan Lufthansa Express, havalimanlarına ve havalimanlarından şehir merkezlerine ulaşımın yanısıra, uçuşla bağlantılı diğer hizmetleri de tek elden sunacak.

Otobüs, tren ve hatta helikopterle ulaşım olanaklarının yanı sıra, Lufthansa Express Carsharing ile yolcuların havaalanına rahat ulaşabilmeleri için –özellikle tek başına veya iki kişi seyahat edecek yolcular için çok cazip olacak- yeni bir seçenek daha sunuluyor.

Lufthansa Express_car2go_002Araçlar Smart

Yolcular havalimanına geldiklerinde Lufthansa’nın işbirliği ortağı car2go şirketinin smart fortwo araçlarını terminal yakınındaki özel park yerine bırakabilecekler.

Lufthansa yolcuları, car2go firmasının araçlarını kullanmak suretiyle sadece –kendi araçlarıyla gelmeleri halinde ödemek zorunda olacakları– otopark ücretinden tasarruf etmekle kalmayıp, 15 Haziran 2016 tarihine kadar ek havaalanı bedelinden ve normalde car2go firmasına ödenmesi gereken 19 Euro’luk kayıt ücretinden de tasarruf etmiş olacaklar.

Kaça Mâl Oluyor?

Önceden kayıt yaptırmış olan car2go müşterileri de, www.LH.com sayfasından yapacakları araç rezervasyonlarında  – Almanya’da 4.90 Euro ile 12 Euro (Münih) arasında değişen- ek havaalanı bedelini ödemeyecek.

Lufthansa Express_car2go
Bu hizmetten yararlanabilmek için LH.com/carsharing sayfasından kayıt yaptırmak gerekiyor.

Lufthansa yolcuları kayıt sonrası  doğrudan car2go firmasının web sayfasına yönlendiriliyor.

Sayfada belirtilen noktalardan herhangi birine sürücü ehliyeti ve kimlik belgesi ibraz edilmesinden sonra müşteriler, mobil uygulama veya web sayfası üzerinden şehir içinde kendilerine en yakın noktada park edilmiş bir aracın yerini belirleyip, bu aracı istedikleri süre için rezerve edebiliyorlar.

Lufthansa Express_car2go
Bir kez Lufthansa Express üzerinden car2go firmasına kayıt yaptırıldığında, araç paylaşım hizmetinden şehiriçi ulaşımda da yararlanılabilecek.

Kullanım süresi dakika olarak hesaplanıyor.

Daimler firmasının kardeş kuruluşu olan car2go, bu hizmeti halen Avrupa ve Kuzey Amerika’da 31 merkezde sunuyor ve 14.000’i aşkın araçlık filosuyla bir milyonun üzerinde müşteriye hizmet veriyor.