Airbus A380_electronic device number_passenger_2014

Bir Uçakta Yolculara Ait Kaç Tane Mobil Cihaz Vardır?

Airbus A380_electronic device number_passenger_2014Yakın dönem dünya tarihinin en önemli icatlarından bir tanesi konumundaki internet, insan hayatını şekillendirmeye devam ediyor.

Özellikle mobil internet kavramının yaygınlaşması, kişilerin her zaman ve her yerde “bağlı” hale gelmesini sağladı.

Bazı yorumlara göre bu bağlılık, bağımlılık haline dahi geldi.

Son bir kaç sene öncesine kadar internet bağlantısının giremediği belki de nadir hayat alanlarından bir tanesi uçaklardı.

Ancak son yıllarda havayolu şirketlerinin internet iletişimi yönünde yapmış olduğu yatırımlar, uçak yolcularının da küresel ağdan mahrum kalmamasını sağlamaya başladı.

Uçakların internet bağlantısını sahip olması aslında sadece yolculara fayda sağlayan bir unsur değil. Kabin ekipleri, pilotlar ve yerdeki teknisyenler de, uçaktaki internet bağlantısından çeşitli şekillerde yararlanıyor.

Bu noktada akıllara ilginç bir soru gelebilir.

Bir uçakta ortalama olarak yolculara ait kaç farklı mobil iletişim cihazı veya bilgisayar vardır acaba; hiç düşündünüz mü?

SITA tarafından yapılan bir araştırmaya göre Airbus A380 tipi bir uçakta ortalama olarak yolculara ait 926 adet elektronik cihaz bulunuyor.

Bunların 450 tanesi cep telefonu, 213 tanesi diz üstü bilgisayar, 207’si tablet bilgisayar ve 106’sı elektronik kitap okuyucu.

Yine aynı araştırmaya göre, yolcuların %81’i yanında bir cep telefonu taşırken, %43’ü tablet bilgisayar ve yine %43’ü diz üstü bilgisayar bulunduruyor.

Araştırmanın en dramatik tarafı, uçakla seyahat edenlerin %18 gibi oldukça yüksek bir orandaki bölümü, yukarıdaki bu üç cihazı aynı anda yanında taşıyor.

Yolcular bu cihazlarla ne yapıyor diye bakacak olursak ilk sırada internette sörf yapıldığını görüyoruz.

Tabii ki sosyal medya kullanımı da yine üst sırada yer alıyor.

Bunları müzik dinleme, oyun oynama, telefonla konuşma, e-mail ve kısa mesaj gönderimi takip ediyor.


Posted

in

Comments

One response to “Bir Uçakta Yolculara Ait Kaç Tane Mobil Cihaz Vardır?”