İleri Saat Uygulaması

İleri Saat Uygulamasına Dikkat!

Üniversite birinci basamak sınavıyla, ileri saat uygulamasına geçiş tarihinin aynı güne denk getirilmesi, sınava girecek öğrencileri ve ailelerini telaşlandırmıştı.

Bunun üzerine Bakanlar Kurulu tarafından alınan bir kararla, yaz saatine geçiş bir gün ertelenmişti.

Aslında pek de önemli değilmiş gibi görünen bu uygulama, Türkiye varışlı ve kalkışlı tüm havayolu şirketlerini çok yakından ilgilendiriyor.

İleri Saat Uygulaması
İleri Saat Uygulaması

Zira 27 Mart 2011 tarihinde Türkiye çıkışlı yapılacak olan tüm uçuşlar, daha önce ilan edilmiş olan yaz tarifesindeki zamandan bir saat önce yapılacak.

Yani yaz tarifesinde 14:00 olarak görünen bir sefer kalkış saati, o güne özgü olmak üzere, saat 13:00’te yapılacak.

Bu yüzden 27 Mart 2011 tarihinde seyahat edecek uçak yolcularının çok dikkatli olması gerekiyor. Mümkünse erkenden havalimanlarına gitmekte fayda var.

Bu bir günlük ötelemeden en fazla etkilenecek olan şirket ülkemizin en büyük havayolu şirketi olması sebebiyle tabii olarak Türk Hava Yolları.

Şirket tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamaya dikkat etmek gerekiyor.

İşte açıklamanın tam metni:

10 Mart 2011 Perşembe günü Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren, 2011/1474 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’na istinaden, 2011 yılı Yaz Saati uygulaması 27 Mart 2011 yerine, 28 Mart 2011 tarihinde başlayacaktır.

Bu karara istinaden, 27 Mart 2011 tarihine tekabül eden Ortaklığımız tüm seferlerinin sadece Türkiye çıkış ve Türkiye varış saatleri, 14 Mart 2011 tarihine kadar düzenlenmiş olan biletlerde gösterilenden farklı olarak, 1 saat erken gerçekleşecektir.

14 Mart 2011 ve sonrası düzenlenmiş olan biletlerde gösterilen tüm sefer saatleri rezervasyon tarihine bağlı olmaksızın güncel olup, ilgili yolcularımız söz konusu değişiklikten etkilenmeyecektir.

Yurtdışı noktalardaki kalkış ve varış saatlerimiz, hiç bir şekilde etkilenmeyecek olup, aynı kalacaktır.

Ülkemiz üzerinden aktarmalı seyahat edecek, iç veya dış hat devamı olan transit yolcularımızın Türkiye varış ve Türkiye kalkış saatlerinin her ikisi de bir saat daha erken gerçekleşeceğinden, bağlantı süreleri aynı kalacaktır.

Türkiye’deki havaalanlarından seyahat edecek yolcularımızın, olası aksaklıklardan etkilenmemek için, yurtiçi sefer kalkış saatinden en az 2 saat, yurtdışı sefer kalkış saatinden ise en az 3 saat önce havaalanlarında hazır bulunmaları önemle rica olunur.

27 Mart 2011 tarihinde seyahat edecek yolcularımızın uçuş saatlerini THY internet sitesi (www.thy.com), THY Satış Ofisleri, THY Çağrı Merkezi (444 0 849) veya THY yetkili satış acentelerinden teyit ettirmelerini önemle rica ederiz.

Türk Hava Yolları A.O.

Basın Müşavirliği


Posted

in