United koltuk sıralaması

United Airlines Koltuk Sıralamasını Değiştiriyor

Kâr marjının düşük, rekabetin kimi durumlarda yüksek olduğu ticarî havayolu sektöründe şirketler, kazançlarını artırabilmek ve uçuş operasyonunu daha pürüzsüz hale getirebilmek için en ince ayrıntılarla dahi uğraşmak durumundalar.

Continental’le birleşmesinin ardından dünyanın en büyük bir kaç havayolu şirketinden biri haline gelen United Airlines için de durum farklı değil.

United’ın birleşme öncesine ait tüm iç hat filosunun koltukları, Continental tarafından gelen uçakların koltuk sıralamasıyla eşit hale getirilecek.

United koltuk sıralaması
United koltuk sıralaması

“Koltuk sıralamasında nasıl bir değişiklik olabilir ki?” diye düşünenler olabilir. Yani her uçakta koltuklar 1 numara ile başlar ve en son sıraya kadar o şekilde devam eder.

United’ta artık sıralama bu şekilde değil.

Filo içerisinde tutarlılık sağlamak üzere koltuk sıralaması biraz farklı hale getiriliyor.

Koltuklar yine business class’ta 1 numaradan başlayacak. Ancak economy bölümünün ilk sıra koltuklarının numarası bundan böyle 7’den başlayacak.

Sık uçan yolcuların sık sık tercih ettiği ve “çıkış kapısına denk gelen” koltukların sıra numarası ise 20 olarak tespit edildi. Hangi uçakta olursa olsun, United’ın iç hat filosunda bu numaralar değişmeyecek.

7 – 21 arası tüm koltuklar “Economy Plus” sınıfında bulunacak. Yani ilave bir ücret karşılığı, bir miktar daha fazla diz mesafesinin satın alınabildiği koltuklar bunlar.

United’ın koltuk sıra numaralarında yaptığı bu değişikliğin en önemli sebebi, uçuş operasyonu esnasında meydana gelebilecek muhtemel bir uçak veya tip değişikliği sonrasında, yolcularına daha öncesinden satmış olduğu koltuk yer ve tipleriyle ilgili bir sıkıntı yaşanmaması.

Economy Plus koltuğu alan yine orada oturacak, çıkış kapısını tercih etmiş olan yine aynı koltuk sırasında yer bulabilecek.

Hem yolcu memnuniyeti sağlanacak, hem de boarding esnasında uçak içinde yaşanması muhtemel bir yer tartışmasının önüne geçilerek zamanında kalkış performansının menfî bir biçimde etkilenmesi engellenmiş olacak.