United Airlines

United, Koltuk Arkalarında Kişiye Özel Reklam Yayınlıyor

United Airlines, uçak koltuklarının arkalarındaki ekranlarda, yolculara özel, kişiselleştirilmiş reklam (targeted ad) yayınlamaya başladı.

United böylece, MileagePlus adlı sadakat programı üyelerinin bilgilerinden faydalanarak, en doğru reklamı en doğru kişiye göstererek gelirini artırmayı amaçlıyor.

Gösterilecek reklamlar, yolcunun nerede yaşadığı, nereye seyahat ettiği, yaş grubu, Business mı Economy mi uçtuğu gibi veriler harmanlanarak belirleniyor.

United Airlines
United Airlines

Yolcunun ırkı, etnik kökeni ve engelli olup olmadığı gibi veriler, bu çalışmanın dışında tutuluyor. Ayrıca 18 yaşından küçükler de kapsam dışında.

Bununla birlikte, isteyen yolcular, söz konusu kişiselleştirilmiş reklamların kendilerine gösterilmemesi seçeneğine sahip.

Şimdilik sadece ABD kalkışlı uçuşlarda gösterilen reklamların süresi 30 saniye. Önümüzdeki dönemde bu uygulama, ülke dışından gelecek uçuşlarda da olacak.

United ayrıca yolcularının uçuş rezervasyonu yapmak ve check-in yapmak için kullandıkları mobil uygulamasındaki reklamları da kişiselleştiriyor.

Kullanıcılar konumlarını United uygulamasıyla paylaşmayı tercih ederlerse, United bu anonimleştirilmiş konum verilerini perakendecilerle paylaşıp, perakendecinin mağazasının bulunduğu belirli bir havalimanındaki kişileri hedeflemek gibi, tüketicinin gerçek zamanlı konumuna göre belirlenmiş reklamlar satın almalarına izin verebiliyor.

United’ın geçen yıl 165 milyon yolcu taşıdığı düşünülürse, işin potansiyelinin ne kadar büyük olduğu daha iyi anlaşılacaktır.

Öte yandan, ABD Ulaştırma Bakanlığının, kişiselleştirilmiş reklamlar konusunda United Airlines hakkında bir soruşturma başlattığını da ekleyelim.

Hedefli Reklam veya Hedefli Reklamcılık, tanıtımı yapılan ürün veya kişiye dayalı olarak, belirli özelliklere sahip bir kitleye yönelik reklamcılık biçimi şeklinde tanımlanabilir.

Bu özellikler ırk, ekonomik durum, cinsiyet, yaş, nesil, eğitim düzeyi, gelir düzeyi ve istihdama odaklanan demografik olabileceği gibi tüketicinin değerleri, kişiliği, tutumu, görüşü, yaşam tarzı ve ilgi alanlarına odaklanan psikografik de olabilir.


Posted

in