Lufthansa_technik

Lufthansa, Savunma Sanayiine Hizmet Verecek

Almanya’nın millî havayolu şirketi Lufthansa, savunma sanayiine girmeye hazırlanıyor.

Lufthansa bu işi, teknik – bakım – onarım konusunda faaliyet gösteren iştirak şirketi Lufthansa Technik üzerinden gerçekleştirmeyi planlıyor.

Hedef, gelecek yıllarda daha fazla askerî teçhizatı tamir etmek ve NATO filosunun yeniden yapılandırılmasına yardımcı olmak.

Boeing P-8 Poseidon
Boeing P-8 Poseidon

Lufthansa Technik CEO’su Sören Stark, Handelsblatt’a yaptığı açıklamada, “Askerî, silah taşıyan sistemler üzerinde çalışmak istiyoruz” dedi.

Sören Stark, NATO’nun eski filosunu Boeing’in 737 tabanlı yeni E-7 uçaklarıyla değiştirmeye karar verdiğini de ve sivil Boeing 737’nin NATO için E-7 uçağına modifikasyonunun da Boeing ile yakın koordinasyon içinde Hamburg’da gerçekleştirilebileceğini sözlerine ekledi.

Lufthansa’nın bu kararı aslında 2019 yılında verdiği ama 2022 başlarında Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması sonrasında projeye ilişkin çalışmaların hızlandırıldığı belirtiliyor.

Lufthansa Technik’in, Alman silahlı kuvvetleri için açıklanan 100 milyar Euro’luk dönüştürme planından daha kapsamlı bir biçimde pay alması mümkün görünüyor.

Örnek olarak; bu yılın sonunda Alman deniz kuvvetlerine teslim edilecek, Poseidon adlı devriye ve erken uyarı uçaklarının teknik bakım ve onarımının Lufthansa Technik tarafından yapılacak.

Şirket ayrıca, Chinook nakliye helikopterleri ve F-35 savaş uçaklarının teknik bakım ve onarımında da rol oynayacak.


Posted

in