Delta ve El Al

Delta ve El Al, Stratejik Ortaklık Başlatıyor

Haziran 2023’te Delta Air Lines ve El Al, stratejik bir ortaklık başlatmak üzere bir anlaşma imzalamıştı.

Bu işbirliğinin ana kısmı, bir kod paylaşımı (codeshare) anlaşması ve karşılıklı avantajların sunulmasıyla kısa süre içinde başlatılacak.

Delta ve El Al
Delta ve El Al

Delta ve El Al, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail arasında uçan müşterilere daha rahat bağlantılar sunmayı amaçlayan yeni bir ortaklığa imza attı.

Aylardır yürürlükte olan bu ortaklığın ilk aşamasıyla Delta veya El Al uçuşlarına aktarma yapan yolcular, biniş kartlarının düzenlenmesi ve çantaların son varış noktasına kadar kontrol edilmesiyle tüm yolculukları için check-in yapabilecekler. (Amerika Birleşik Devletleri varışlı uluslararası uçuşlar hariç)

Bu işbirliğinin bir sonraki bölümü 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren için başlayacak:

  • İki havayolu bir kod paylaşımı anlaşması başlatıyor, yani iki taşıyıcı “kodlarını” diğer havayolunun uçuşlarına yerleştirecek; bu, ABD ile İsrail arasında her iki havayolu tarafından gerçekleştirilen tüm uçuşları içerecek.
  • İki havayolu şirketi sık uçan yolcuların tam karşılıklılığını sunuyor, bu nedenle El Al’de seyahat ederek Delta SkyMiles kazanmak ve kullanmak mümkün ve bunun tersi de geçerli olacak.
  • İki havayolu, tercih edilen koltuk seçimi, ekstra bagaj hakkı, özel yolcu salonu erişimi, öncelikli check-in, öncelikli biniş ve daha fazlası dahil olmak üzere karşılıklı elit avantajlar sunuyor.

Ortaklık en az beş yıl geçerli olacak, ancak bunun ötesine de uzatılabilecek.

Ayrıca Delta, El Al’in SkyTeam ittifakına katılmasına sponsor olmak için çalışacak. Fakat bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceği henüz belli değil.

Tabii yeni işbirliğine paralel olarak El Al, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki diğer havayollarıyla olan ortaklıklarını sona erdirecek. Bu çerçevede Alaska Airlines ve El Al arasındaki mevcut işbirliği, 30 Haziran 2024 itibarıyla bitecek.