Amazon Pharmacy

Amazon, Drone’la İlaç Teslimatına Başladı

Amazon, insansız hava araçlarıyla ilaç teslimatına başladı.

ABD’nin Texas eyaletindeki College Station bölgesinde yaşayan müşteriler, Amazon Pharmacy üzerinden satın aldıkları ilaçları, 60 dakikadan kısa bir süre içerisinde teslim alabilecek.

College Station sakinleri bu yöntemle, 500’den fazla ilaca kolayca ulaşma imkânına sahip olacak.

Amazon Pharmacy
Amazon Pharmacy

Amazon’un drone hizmetinden faydalanabilmek için öncelikle üye olup, evinizin bu tarz bir teslimat yöntemi için uygun olup olmadığını tespit ettirmeniz gerekiyor.

Evi uygun görülen müşteriler için, drone’un paketi indireceği bir hedef noktası belirleniyor.

Sipariş sonrasında, tamamen otonom bir biçimde müşterinin adresine gelen drone, taşıdığı sistemler sayesinde daha önceden belirlenen noktayı kontrol ederek, paketi bırakıp bırakmayacağına karar veriyor.

Amazon Pharmacy
Amazon Pharmacy (Drone’la İlaç Teslimatı)

Amazon Pharmacy müşterileri ayrıca, Amazon Clinic adı verilen bir hizmetten de faydalanabilecek.

Görüntülü konuşma ve mesajlaşma üzerinden, 35 farklı hastalık için tedavi önerisi getiren bu hizmet, 24/7 açık olacak.

Amazon Clinic
Amazon Clinic

Bu sayede, teşhis ve tedavi süreci özellikle hastaneye ulaşımın uzun sürdüğü bölgeler için inanılmaz derecede hızlanacak.

Amazon, önümüzdeki aylarda Austin, Indianapolis, Miami, Phoenix ve Seattle gibi kentlerde de bu hizmeti devreye sokmayı hedefliyor.

Gelgelelim, Amazon’un drone’la paket teslimatı konusunda çok uzun zamandır çalıştığını ve bir türlü arzu ettiği seviyeye ulaşamadığını da hatırlamak gerekiyor.

UPS, Wing, Walmart gibi şirketler, teslimat işinde insansız hava araçlarını kullanma konusunda çok daha ilerlemiş durumda.


Posted

in

,