Lufthansa, Turistik Noktalara “Discover” Markasıyla Uçacak

Lufthansa’nın turistik noktalara sefer yapan havayolu fikrinde taşlar bir türlü yerine oturmuyor.

Germanwings, Jump, SunExpress Deutschland, Eurowings, Eurowings Discover derken, şimdi de yola sadece “Discover” markasıyla devam kararı çıktı.

Discover Airlines (IATA: 4Y) marka kimliğine göre boyanmış Airbus A320 tipi ilk uçak (D-AIUR), 5 Eylül günü Frankfurt Havalimanı’na kondu.

Uçağın ilk seferini bugün Palma de Mallorca’ya yapması bekleniyor.

Aralık ayına kadar şirketin web sitesinden sosyal medya hesaplarına, havalimanlarındaki ofislerinden personel üniformalarına kadar her şey, yeni marka kimliği doğrultusunda değiştirilecek.

Discover, İki Yıl Önce Kuruldu

Yeni marka projesi için ilk olarak bundan üç yıl kadar önce, tamamı Lufthansa’ya ait EW Discover GmbH adlı bir şirket kurulmuştu.

Bir yılı bulan hazırlıkların tamamlanmasının ardından, 24 Temmuz 2021 tarihinden itibaren Discover Airlines markasıyla uçuşlar başlamıştı.

Günümüzde yaklaşık 2.000 kişinin çalıştığı yeni havayolunun operasyon merkezi olarak, Frankfurt ve Münih havalimanları seçilmişti.

Discover filosunda halihazırda 10 adedi Airbus A320 ve 12 adedi Airbus A330 tipinde olmak üzere toplam 22 adet uçak yer alıyor.

Bu sayı, 2024 yılında beşi A320 ve biri A330 olmak üzere toplam altı uçağın daha katılmasıyla 28’e yükselecek.

Discover Airlines - Uçuş Ağı
Discover Airlines – Uçuş Ağı

Münih’e beş adet A320 konuşlandırılacak ve buradan 23 farklı tatil destinasyonuna sefer yapılacak.

Geriye kalan uçaklar ise Frankfurt’ta bulunacak ve 33 adet kısa – orta ve 17 adet uzun menzilli noktaya buradan uçulacak.

İşler planlandığı gibi giderse, 2025’ten itibaren Münih’ten de uzun menzilli seferlere başlanacak.

Bakalım bu kez Lufthansa’nın yeni markası devam edecek mi? Yoksa son on yıldır şahit olduğumuz gibi fikirler, projeler, markalar yine değişecek mi?


Posted

in

,