Libya Başbakanı, İtalyan’dan Ülkesine ITA Airways ile Döndü

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe, İtalya’ya yaptığı ziyaretten ülkesine dönerken, İtalyan havayolu şirketi ITA Airways’in bir uçağıyla seyahat etti.

Roma (FCO) – Trablus (MJI) arasında 1 saat 27 dakika süren sefer, ITA’nın EI-DSW tescil kodlu Airbus A320 tipi uçağıyla gerçekleştirildi.

Libya Başbakanı Dibeybe, Roma'dan Trablus'a ITA Airways ile seyahat etti (24 Temmuz 2023)
Libya Başbakanı Dibeybe, Roma’dan Trablus’a ITA Airways ile seyahat etti (24 Temmuz 2023)

Trablus’ta uçaktan iner inmez bir açıklama yapan Abdülhamid Dibeybe, bu uçuşla birlikte İtalya ile Libya arasındaki sivil havayolu trafiğinin açıldığını duyurdu.

Ticarî uçuşların önümüzdeki eylül ayında başlayacağını belirten Dibeybe, Avrupa Birliği genelinde Libya’ya uygulanan yasağın kaldırılması içinse daha çalışmaları gerektiğini söyledi.

Bundan iki hafta kadar önce, İtalya, Libya menşeli uçaklara yönelik on yıldır uyguladığı yasağı kaldırmış ve ticarî seferlerin önünü açmıştı.

Tarafların vardığı mutabakata göre, Libya ile İtalya arasında her iki ülkeden sadece birer havayolu şirketi uçuş yapacak.

İlk aşamada Roma ile Trablus ve Bingazi arasında seferlerin başlatılacağı tahmin ediliyor.

Halihazırda Libya’nın sadece Mısır, Sudan, Tunus, Türkiye ve Ürdün’le havayolu bağlantısı bulunuyor.

Avrupa Birliği Komisyonu, 2014’te güvenlik kontrolleri ile ilgili gerekçelerle Libya menşeli uçakların, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin hava sahasından geçişini yasaklamıştı.


Posted

in