Dallas/Fort Worth Havalimanı - Yeni Terminal Binası

Dallas Havalimanı’na Yeni Terminal Binası Yapılacak

Dallas/Fort Worth Havalimanı’na (DFW) yeni bir terminal binası inşa edilecek.

Yeni terminal (Terminal F), American Airlines ve DFW arasında varılan 4,8 milyar dolar tutarındaki havalimanı genişletme planının bir parçası.

15 adet biniş kapısının bulunacağı terminalin tek başına maliyeti ise 1,6 milyar dolar olacak ve Express South adlı otoparkın bulunduğu bölgeye yapılacak.

Dallas/Fort Worth Havalimanı - Yeni Terminal Binası
Dallas/Fort Worth Havalimanı – Yeni Terminal Binası

Terminal F ile birlikte halihazırda 168 olan biniş kapısı sayısı 183’e yükselecek ve önümüzdeki 6 – 7 yıl içinde yıllık yolcu sayısının 100 milyona kadar çıkmasına imkân verecek.

Aslında 2019 yılında kararlaştırılan fakat Covid-19 krizi sebebiyle ertelenen inşaat çalışmaları 2024’ün ikinci yarısında başlayacak ve 2026 sonuna kadar bitirilecek.

Genişleme projesi kapsamında Terminal A ve Terminal C’de de bir takım tadilat işleri yapılacak ve bunun sonucunda dokuz adet yeni biniş kapısı elde edilecek.

Geçtiğimiz mart ayı itibarıyla dünyanın en yoğun beşinci havalimanı konumundaki DFW’nin hub taşıyıcısı American Airlines ve bu havayolunun pazar payı, yüzde 86 gibi son derece yüksek bir orana ulaşıyor.

Yeni Terminalin Tasarımı Farklı

DFW, havadan çekilen fotoğraflarda belki de dünyanın en kolay tanınan havalimanlarından bir tanesi.

Havalimanı sahasının ortasına yerleştirilmiş beş adet terminal, yarım daire şeklindeki mimarî tasarımlarıyla kolayca fark edilebiliyor.

Terminal F ise çizgisel tasarımıyla bu rutinin dışına çıkacak.

Tasarımın bu şekilde olmasının, American Airlines tarafından talep edildiği belirtiliyor.


Posted

in